Uusimmat

Testi MSI Vector GP66 12UGS -pelikannettava – Tutunoloinen ja toimiva voimapesä

29.09.2022 20:00 Antti Voutilainen

MSI Vector GP66 -pelikannettavamallistosta löytyy järkeviä vaihtoehtoja. Äärimmäisestä näyttävyydestä voi olla tingitty, mutta olemus ei silti häviä monille kilpailijoille. Pellin altakin löytyy vielä nykymittapuolella tehokasta rautaa, joten hintaka ei välttämättä päätä huimaa.

Nykyisten prosessoreiden ja mobiilinäytönohjainten osalta elinkaari on kääntymässä ehtoopuolelle. Esimerkiksi Intel julisti jo kesällä, että se julkaisee uudet mobiiliprosessorit vielä ennen vuoden loppua – tämä tarkoittanee uusien mallien vyöryä vuodenvaihteen CES-tapahtumassa. Siihen on kuitenkin vielä aikaa, eikä uusia mallejakaan nähdä yleensä heti kaupoissa.

Jos kannettavan hankinta on ajankohtaista tai jopa akuuttia, niin puolen vuoden odotus ei ole välttämätöntä. Nykyisen sukupolven rauta palvelee yhä hienosti ja mahdolliset alennukset vain pönkittävät hankintapäätöstä.

Otimme testiin MSI:n Vector GP66 12UGS -pelikannettavan. Valmistajan suositushinta laitteelle on 2399 euroa. Kirjoitushetkellä Vector GP66 12UGS -kannettava löytyi alennuksesta 1899 euron hintaan.

Samaan hintaluokkaan kuuluvat muun muassa MSI:n hieman näyttävämpi GE66 Raider 12UGS, Asuksen ROG Zephyrus M16 GU603ZM ja Lenovon Legion 7-16 82N6004AMX. MSI:n ja Asuksen kannettavissa on melkeinpä identtinen konfiguraatio testikannettavan kanssa. Lenovo on joukon ainoa malli, josta löytyy AMD:n Ryzen 9 5900HX -mobiiliprosessori, joka sekin edustaa aiempaa sukupolvea.

Testissä tutustutaan kannettavan ominaisuuksiin, suorituskykyyn ja akkukestoon. Suorituskykyä verrataan aiemmin testeissämme olleisiin pelikannettaviin, jotka ovat Gigabyten Aorus 15, Lenovon Legion 5 Pro ja Gigabyten Aero 15 OLED.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja käyttö
  3. Suorituskyky
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat