Uusimmat

500 hertsiä! Alienwaren uusimman pelinäytön virkistystaajuus yltää todellisiin huippulukemiin

04.01.2023 09:21 Muropaketin toimitus

CES-tapahtuma on hiljalleen käynnistymässä, mistä kielivät ainakin tuotejulkaisut, joiden myötä tuodaan markkinoille ehkäpä jopa jotain aidosti uutta tai yllättävää. Alienwaren kohdalla tämä näkyy esimerkiksi pelinäytöissä, joiden valikoimaan on luvassa malli, jonka IPS-paneeli yltää peräti 500 hertsin virkistystaajuuteen.

Alienware julistaa näytön tarjoavan tällä hetkellä korkeimman päivitysnopeuden, joskin ainakin Asus ROG-mallistoon on luvassa 540 hertsin nopeuteen yltävä malli. Alienwaren AW2524H-malli perustuu nopeaan IPS-paneeliin, ja ROG puolestaan TN-paneeliin.

Ruutukokoa Alienware-uutuudella on 24,5 tuumaa, eikä tarkkuuskaan ole kuin Full HD, mutta 500 hertsin päivitysnopeus onkin tämän erityisesti kilpapelaajille suunnatun mallin erikoisuus. Täysi 500 hertsin päivitysnopeus saavutetaan ylikellottamalla näyttöä, sillä paneelin ominaisnopeus on ”vain” 480 hertsiä. GtG-vasteajaksi mainitaan 0,5 millisekuntia. Varustukseen kuuluu myös Nvidia Reflex Analyzer.

Paneelin kerrotaan kattavan sRGB-väriavaruus 99-prosenttisesti. G-Sync-tuetulle näytölle on myös myönnettu DisplayHDR 400 -luokitus.

Näyttöön on lisäksi tuotu muutamia lisäominaisuuksia, kuten monitorin sisään kääntyvä kuuloketeline, taustan valaistus ja vain vähän pöytäpinta-alaa varastava jalusta.

Dell ei vielä paljastanut Alienware AW2524H-mallin hintaa, vaan se selviää, kun näyttö saapuu myyntiin. Tähän ei kuitenkaan pitäisi mennä kovin pitkään, sillä näyttö on kaupoissa vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.