Uusimmat

AM3-kantaisia Phenom II -emolevyjä Asukselta ja Gigabyteltä

13.01.2009 13:48 Sampsa Kurri

Emolevyvalmistajat ovat innostuneet julkaisemaan AM3-kannalla varustettuja emolevymalleja uusille Phenom II X4 -prosessoreille. Nykyiset AM2+-kantaiset Phenom II X4 -prosessorit ovat yhteensopivia uuden AM3-kannan kanssa, kunhan emolevy on varustettu DDR2-muistiliittimillä. Myöhemmin keväällä julkaistavat DDR3-muisteja tukevat AM3-kantaiset Phenom II X4 -prosessorit eivät ole taaksepäin yhteensopivia AM2+-kannan kanssa, mutta tukevat kuitenkin DDR2-muisteja.

Asus on lanseerannut kahdeksan AM3-kantaista M4-sarjan emolevyä, joista viisi perustuu AMD:n ja kolme NVIDIAn piirisarjaan. M4-sarjan emolevyt on varustettu kahdeksan vaiheisella prosessorin virransyötöllä, jonka hyötysuhde on Asuksen mukaan 91 %.

Suorituskykyisin malli on AMD:n 790FX+SB750-piirisarjaan perustuva M4A79T Deluxe, joka tukee DDR3-muisteja ja ominaisuuksiin kuuluu neljä PCI Express x16 -liitintä ja kahdeksan kanavainen HD-audio. M4A79 Deluxe -malli on vastaava DDR2-versio. Tehokkain NVIDIAn piirisarjalla varustettu emolevy on M4N82 Deluxe, joka perustuu vielä julkaisemattomaan nForce 980a SLI -piirisarjaan. Emolevyn erikoisuus on kolme PCI Express x16 -liitintä, jotka mahdollistavat 3-Way SLI -konfiguraation kolmella NVIDIAn GeForce-näytönohjaimella.

Asus, Lehdistötiedote

Gigabytellä on puolestaan työn alla GA-MA790FXT-UD5P-malli, joka perustuu AMD:n 790FX+SB750-piirisarjaan ja tukee vain DDR3-muisteja. Emolevyn sinivalkoinen väritys on hillitty ja ominaisuudet vaikuttavat olevan kohdallaan. Emolevyltä löytyy kaksi PCI Express x16 -liitintä CrossFireX-konfiguraatioita varten. Piirilevyltä löytyvät virta- ja reset-näppäimet ovat sijoitettu hieman erikoisesti ATX-liittimen viereen.

XtremeSystems Forums, GIGABYTE’s upcoming AM3 MB – GA MA790FXT-UD5P