Uusimmat

AMD ei salli enää kaikille näytöille pelejä sulavoittavalla Freesyncillä kehumista

Kuva: AOC

09.03.2024 09:41 Muropaketin toimitus

AMD päivitti pelaamista sulavoittavan Freesync-tekniikkansa vaatimuksia. Jatkossa näyttöön ei saa enää niin helposti Freesync-mainintaa.

Markkinoilla on ollut paljon 1080p- ja 1440p-tarkkuuden näyttöjä matalilla, esimerkiksi 75 hertsin virkistystaajuuksilla, jotka ovat ilmoittaneet tukevansa Freesynciä. AMD ei vaikuta haluavan, että näyttövalmistajat ilmoittavat tämäntyyppisten näyttöjen kohdalla jatkossa Freesync-tuesta.

Jatkossa Freesync-maininnan saavien näyttöjen tulee olla virkistystaajuudeltaan vähintään 144 hertsiä, jos vaakasuuntainen pikselimäärä on alle 3440 pikseliä.

Näyttövalmistajat saavat kehua Freesync Premiumilla, jos virkistystaajuus on vähintään 200 hertsiä vaakasuuntaisen pikselimäärän ollessa alle 3440 pikseliä. Jos vaakasuuntainen tarkkuus on yli 3440 pikseliä, 120 hertsin virkistystaajuus riittää Freesync Premiumiin.

AMD:lla on vielä Freesync Premium Pro. Se vaatii Freesync Premium -vaatimusten lisäksi HDR-ominaisuuden.

Kannettavilla tietokoneilla vaatimukset ovat maltillisemmat. Freesynciin riittää 40-60 hertsin virkistystaajuus, ja Freesync Premiumiin kelpaa vähintään 120 hertsin virkistystaajuus. Jos kannettavan näytössä on HDR, valmistaja saa ilmoittaa Freesync Premium Pro -ominaisuudesta.

Muropaketin uusimmat