Uusimmat

AMD Radeon RX Vega 56 ja 64 eivät toistaiseksi toimi hyvin yhteen mGPU-tilassa

25.09.2017 12:08 Muropaketin toimitus

AMD:n uusimmissa näytönohjainajureissa tuotiin uusille Radeon RX Vega -näytönohjaimille mahdollisuus käyttää kahta näytönohjainta samaan aikaan mGPU (multi GPU) -tilassa. Kuten aiemmissakin sukupolvissa, voivat näytönohjaimet olla keskenään myös eritehoisia, mutta niiden pitää perustua samaan arkkitehtuuriin. Ensimmäiset tulokset tästä eivät kuitenkaan ole lupaavia.

Techpowerupin suorittamassa vertailussa 19 eri pelillä, nähtiin ruudunpäivityksessä merkittävää parannusta ainoastaan neljässä pelissä. Vertailutilanteena oli Vega 64:n ja Vega 56:n yhteistyö vastakkain pelkän Vega 64:n kanssa. Pahinta kuitenkin lienee, että peräti 12 pelissä ruudunpäivitys jopa hidastui. Melkein kaikissa hidastuminen oli muutaman prosentin luokkaa, mutta Civilization VI:n kohdalla pudotusta oli jopa noin kymmenen prosenttia.

FI 2016:sta, Fallout 4:ssä ja Preyssä saatiin muutamia prosentteja positiivisen päälle noussut tulos, GTA V:ssä, Sniper Elite 4:ssä, Tomb Raiderissa ja Witcher 3:ssa tuloksena oli vähintään 40 prosenttia lisää tehoa ruudunpäivitykseen. Muissa peleissä mGPU-tila otti takkiin. Techpowerup suoritti testinsä 4K-resoluutiolla.

Huonojen tulosten lisäksi mGPU-tilan käyttö kahdella eri tason Vegalla aiheutti pelikuvaan värihäiriöitä ja virheitä. Tulokset eivät myöskään sivuston mukaan muuttuneet oleellisesti vaihtamalla Vega 56 pääasialliseksi näytönohjaimeksi. Lähes kaikki tulokset mahtuivat tällöin vertailukohtien kanssa virhemarginaaliin.

Huomionarvoista on myös, että lähes kaikille Techpowerupin testaamille peleille on olemassa CrossFire-optimoitu profiili, joka tarjoaa vähintäänkin siedettäviä tuloksia Polaris-arkkitehtuurin näytönhojaimilla, myös kahta eritehoista näytönohjainta käytettäessä.