Uusimmat

AMD raportoi 330 miljoonan tappioista toisella vuosineljänneksellä

22.07.2009 09:34 Juha Kokkonen

AMDAMD on julkaissut osavuosikatsauksensa toiselle vuosineljännekselle, missä todetaan yrityksen jatkavan tappiollisen tuloksen tiellä. Kaikkiaan AMD:n liikevaihto oli toisella neljänneksellä 1,184 miljardia dollaria, joka on hieman korkeampi kuin ensimmäisellä vuosineljänneksellä ja 13 % huonompi vuoden takaisesta. Kokonaistulokseksi AMD raportoi 330 miljoonaa dollaria tappiota, joka on 20,7 % vähemmän kuin edellisellä vuosineljänneksellä ($416 milj.) sekä jopa 72,4 % vähemmän kuin vuosi sitten ($1195 milj.). Katetuottoprosentti putosi 37 prosenttiin, kun se oli ensimmäisellä neljänneksellä 43 % ja vuosi sitten 38%.

Mikroprosessorimyynti oli toisella neljänneksellä 910 miljoonaa dollaria, jossa on kolme prosenttia laskua ensimmäiseen neljännekseen sekä 17 % laskua vuoden takaiseen. Grafiikkapiirien myynti sen sijaan kasvoi 13 % ensimmäisestä vuosineljänneksestä sekä yhden prosentin vuoden takaisesta 251 miljoonaan dollariin. Sekä prosessorien että grafiikkapiirien keskimääräinen myyntihinta laski toisella vuosineljänneksellä.

Vaikka paransimme liikevaihtoa, tulot ylittivät odotuksemme ja alensimme toimintakuluja toisella neljänneksellä, katetuotto oli pettymys. Uudet jälkimmäiselle vuosipuoliskolle suunnitellut alusta-, mikroprosessori- ja grafiikkapiirijulkistukset antavat meille hyvän asetelman lisätä voittoja ja saavuttaa vuodelle asetetut taloudelliset tavoitteet”, kertoo AMD:n toimitusjohtaja Dirk Meyer. AMD:n kolmannen neljänneksen tuloksen odotetaan olevan hieman toista neljännestä parempi.

AMD:n lehdistötiedote