Uusimmat

AMD: Ryzen-prosessoreja ja Nvidian tehokkaampia näytönohjaimia ei nähdä samoissa pelikannettavissa

24.04.2020 20:50 Muropaketin toimitus

AMD:lla työskentelevä Frank Azor kertoo etteivät kannettavien valmistajat ole halukkaita käyttämään AMD:n prosessoreja kaikista tehokkaimmissa pelikannettavissaan.

Azorin mukaan AMD:n suorittimet nähdään kannettavien markkinoilla edelleen sopivan lähinnä edullisempiin kannettaviin. Hänen mukaansa päätöksen takana ei ole AMD tai Nvidia, vaan valmistajat eivät ole suunnitelleet Ryzen-prosessoreita hyödyntäviä tehokkaampia kannettavia. AMD:n paikka kannettavien markkinoilla on hänen mukaansa korkeintaan keskihintaisissa pelikannettavissa, jollaista edustaa esimerkiksi AMD Ryzen 4900 HS -prosessorin kanssa samaan aikaan julkistettu Asus ROG Zephyrus G14.

Tämä rajaa tehokkaimmat Nvivia GeForce RTX 2080- tai GeFroce RTX 2070 -näytönohjaimilla varustellut kannettavat vain Intelin suorittimille. Vaihtoehtoja haluaville kuluttajille tilanne on harmillinen, sillä esimerkiksi uutta Ryzen 4900 HS -mobiiliprosessoria on pidetty todella tehokkaana, ja pelikannettavissa hyvinkin varteenotettavana haastajana Intelin Core i9 -prosessoreille.