Uusimmat

AMD toi uuden näytönohjaimen myyntiin – kohteena GeForce RTX 4070

Kuva: @ Unsplash

27.02.2024 18:13 Markku Leppilampi

Näytönohjain julkaistiin viime vuonna Kiinassa. Nyt sen aika on astua maailmanlaajuiselle areenalle.

AMD on tuonut maailmanlaajuisesti saataville Radeon RX 7900 GRE -näytönohjaimensa, joka on hiukan riisutumpi malli Radeon RX 7900 XTX- ja RX 7900 XT -näytönohjaimista. GRE-versio on silti pätevän suorituskyvyn näytönohjain, jonka on tarkoitus kilpailla GeForce RTX 4070 -näytönohjainta vastaan.

AMD:n näytönohjaimen etuna on, että se sisältää enemmän VRAM-muistia kuin RTX 4070, vaikka ne ovat samassa hintaluokassa. 260 watin TBP-arvolla varustetussa näytönohjaimessa on CU-yksiköitä 80 ja Stream-prosessoreita 5376.

Kuva: @ AMD

16 gigatavun GDDR6 VRAM toimii 256-bittisessä muistiväylässä, ja grafiikkapiirin tehostuskellotaajuus nousee 2245 megahertsiin saakka. Infinity Cachea on tarjolla 64 megatavua.

Tuote tukee AMD:n FSR- ja AFMF-tekniikoita, jotka tuovat peleihin resoluutiota ja sulavuutta suorituskykyä menettämättä.

Näytönohjaimen hinta on 549 dollaria, ja sen on määrä olla saatavilla 27. helmikuuta alkaen. Nopea verkkohaku paljastaa, että Suomessa sen hintahaitari vaikuttaisi olevan Googlen hakutulosten perusteella varsin laaja, liikkuen noin 650 eurosta jopa yli 800 euroonkin.

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat