Uusimmat

AMD vaihtamassa HBM2-muistien ja grafiikkapiirien valmistajaa seuraavia Vega 11- ja Vega 20 -sukupolvia varten

11.09.2017 12:42 Muropaketin toimitus

AMD on kohdannut kuluttajamallien Radeon RX Vega -näytönohjaimien kanssa reippaasti ongelmia. Julkaisua viivästettiin jotta näytönohjaimia olisi tarpeeksi, mutta kryptovaluuttojen louhijat onnistuivat silti hamstraamaan kauppojen hyllyt nopeasti tyhjiksi. Tämä on merkinnyt näytönohjaimille epävakaita ja huomattavasti suositushintoja korkeampia myyntihintoja.

HBM2-muisteja kokoava Advanced Simiconductor Engineering (ASE) ja grafiikkapiirit valmistava GlobalFoundries ovat molemmat osiltaan hidastaneet näytönohjainten tuotantoketjua.

Näytönohjaimien muistien koonti onkin nyt menossa Siliconware Precision Industriesille (SPIL) ASE:n sijaan. SPIL:n piti alunperinkin hoitaa tulevaisuudessa nähtävän Polarikset korvaavan Vega 11 -arkkitehtuurin näytönohjainten muistien tuotanto, mutta nyt se on hälytetty apuun myös Vega 10 -arkkitehtuurin kohdalla, kertoo Digitimes.

Grafiikkapiirien valmistuksesta on toistaiseksi vastannut AMD:n kumppanina pitkään tunnettu GlobalFoundries. Yhtiön tuotantotahtiin Vegojen suhteen ei ole kuitenkaan oltu tyytyväisiä, vaikka Ryzen-prosessoreiden tuotantoketju taasen on onnistunut hyvin. Vega 20 -arkkitehtuurin 7nm-tekniikalla valmistettavien grafiikkapiirien koontivastuu näyttääkin Digitimesin mukaan menevän TSMC:lle, joka tunnetaan jo esimerkiksi NVIDIAn suosimana valmistajana. Ensin tulevat Vega 11 -grafiikkapiirit valmistettaisiin kuitenkin GlobalFoundriesin toimesta.