Uusimmat

AMD valmistelee uutta Hybrid CrossFireX:ää

24.01.2011 13:22 Ville Suvanto

amdAMD julkaisi 4. tammikuuta Zacate-koodinimelliset Fusion-tuoteperheen APU-prosessorit (Accelerated Processing Unit), jotka on kohdistettu varsinkin edullisiin tietokoneisiin. Llano-koodinimelliset suorituskykyisemmät APU-prosessorit ovat luvassa myöhemmin tänä vuonna. Llano on suunnattu kuluttajaluokan työpöytätietokoneisiin ja esimerkiksi All-in-One-tietokoneisiin, ja sen pahimmat kilpailijat löytyvät Intelin Core i3- ja i5-tuoteperheiden kaksiytimisistä malleista.

Llano-prosessoreille AMD valmistelee uuden useamman grafiikkapiirin teknologian julkaisua, joka muistuttaa yrityksen nykyistä Hybrid CrossFireX:ää. Yhtäläisyyden osalta uusi teknologia toimii samalla periaatteella kuin vanha ja Fusion-APU-prosessoriin integroitu grafiikkaohjain kykenee yhteistoimintaan AMD:n erillisnäytönohjaimen kanssa. Uutena puolena käyttäjä kykenee hyödyntämään molempien grafiikkalähtöjen näyttöliittimiä ja tuettuina ovat Radeon HD 6000 -tuoteperheen näytönohjaimet.

Llano on osa AMD:n Lynx-koodinimellistä alustaa ja se sisältää Stars-koodinimellisten prosessoriytimien ohella samalla 32 nanometrin SOI-prosessilla valmistettavalla piirisulla integroidun DirectX 11 -rajapintaa tukevan grafiikkaohjaimen. Mukana on myös kaksikanavainen DDR3-muisti- sekä PCI Express 2.0 -ohjain.

Donanim Haber, DH Special: AMD’s Fusion processors to a new generation of ”dual-GPU” technology (Google Translate)