UUSIMMAT

AMD:n mysteerinäytönohjain oli Vega, Doomissa nopeampi kuin GTX 1080

13.12.2016 15:15 | Muropaketin toimitus | 14

amd-vega-10-zen-20161212

Uutisoimme aiemmin Ashes of the Singularity -testitietokantaan ilmestyneistä tuloksista tuntemattomalla AMD:n näytönohjaimella. Nyt on varmistunut, että kyseinen tuntematon näytönohjain oli Vega-arkkitehtuuriin perustuva malli.

Saksalainen PC Games & Hardware uutisoi kuvien kera viime viikolla pidetystä tapahtumasta, jossa AMD esitteli Zen-prosessorilla ja Vega-näytönohjaimella varustettuja kokoonpanoja myös käytännössä.

Doom-pelissä Vega-näytönohjaimen suorituskyky oli jo tässä vaiheessa suurin piirtein samaa tasoa tai jopa parempi kuin ylikellotetulla GeForce GTX 1080:llä 3840 x 2160 -resoluutiolla ja Ultra-asetuksilla.

Sivuston mukaan Vegalla ei ollut käytössä vielä sille optimoituja ajureita, vaan Fiji-grafiikkapiirille optimoidut ajurit pienin viilauksin.

PC Games & Hardwaren mukaan kyseessä olisi nimenomaan Vega 10. Sivuston mukaan siitä löytyisi 8 gigatavua (2 x 4 Gt) HBM2-muistia 2048-bittisen muistiväylän jatkeena eli käytössä olisi Fijin tavoin 512 Gt/s muistikaistaa. Sivusto muistuttaa kuitenkin, etteivät näytönohjaimen tekniset ominaisuudet vastaa välttämättä lopullista tuotetta.

Käytännössä erot jäävät kuitenkin vain mahdollisiin kellotaajuuksien viilailuun, sillä HBM2-muistit sijoitetaan interposerin avulla samaan paketointiin kuin itse grafiikkapiirikin.

amd-vega-10-doom-20161212

Keskustelu
splice

Mitähän sieltä oikein on tulossa

Täältä löytää ihan suomen kielellä lisää asiasta ensimmäisten joukossa (+runsaasti keskustelua)!
http://bit.ly/2hAepUS

Toivottavasti pärjää GTX 1080 muissakin peleissä ja hinta edullisemmaksi niin saadaan vihdoin kilpailua kärkipäähänkin. Heittämällä oman budjetin ulkopuolella, mutta nykyiset hinnan nousut GTX 1060 jälkeen ovat melko naurettavia. Nopeasti vilkaistuna edullisin GTX 1060 6G maksaa Jimm'sillä 300€, GTX 1070 500€ ja GTX 1080 700€.

Tuo otsikko oli sen verran sekava, että piti lukea muutamaan otteeseen. Voisiko siellä panostaa hieman tuohon kielelliseen puoleen esim:

AMD:n mysteerinäytönohjain Vega oli Doomissa nopeampi kuin GTX 1080.

Ottaen huomioon, että FuryX sijoittuu Vulkanilla Doomissa GTX1070:n ja GTX1080:n väliin olisi aika surkeaa, jos Vega ei GTX1080:aa samassa pelissä päihittäisi. Mitään merkittävämpää ei vielä noilla numeroilla Vegasta kykene päättelemään, mutta toivotaan, että kelpo kortti tulossa.

Jännä muuten että vega on DOOMissa nopeampi kun yksi pelin hahmoista on vega niminen A.I

Ohhoh muropaketin toimituskin herännyt että jotain tapahtuu. Harmi kun ette itse päässeet paikalle, mutta siitä voittekin syyttää vain Otavaa ja sen päätöksiä. :D

Kyllähän se näyttää siltä, että 1080 on edelleen nopeampi dx11 peleissä, jos vega on vulkanilla vähän 1080 nopeampi. Mutta ihan hyvä näin. Toisissa 1080, toisissa vega nopeampi olisi kuluttajan kannalta se paras tilanne.
Mutta varhaisia huhuja vuotoja nämä vielä on.

Toivottavasti tuo vega on GPU:ltaan vain keskitason piiri, kuten 1080:ssakin on.

Jos vega on isoin piiri, niinkuin Titanin GPU piiri, niin sen pitäisi pähittää titan helposti, koska titanin GPU han on jo "wanha"

Ainoa ongelma oli että mallikappale oli kovasti kellotettu yksilö. Tosin jos 1080 tasolle pääsee on se loistosuoritus AMD:ltä, tosin muutaman kuukauden päästä tulee 1080 samoilla muisteilla, jolloin se karkaa horisonttiin.

antilope

Ainoa ongelma oli että mallikappale oli kovasti kellotettu yksilö. Tosin jos 1080 tasolle pääsee on se loistosuoritus AMD:ltä, tosin muutaman kuukauden päästä tulee 1080 samoilla muisteilla, jolloin se karkaa horisonttiin.

Testiyksilö oli myös Vega 10 ja isompi Vega 11 on vielä tulossa.

Noilla numeroillaan ei ole mitään tekemistä piirin koon kanssa, ne vain ovat järjestysnumeroita sen suhteen mikä piiri on uudempi tai vanhempi…
Onko meillä oikeasti tietoa siitä onko vega 10 vai vega 11 se isompi piireistä? Tullut seurattua huonosti gpu uutisia viime viikkoina.

Muropaketin uusimmat