Uusimmat

AMD:n Radeon RX 6900 XT LC -referenssinäytönohjaimia myynnissä suoraan kuluttajille

26.11.2021 20:35 Muropaketin toimitus

Alun perin Radeon RX 6900 XT LC -näytönohjaimet tarkoitettiin valmiskokoonpanoihin, jotta ne päätyisivät kryptovaluutan louhijoiden sijaan pelaajille.

AMD julkaisi kesällä tehokkaamman version Radeon RX 6900 XT -näytönohjaimesta. Kyseinen versio on Radeon RX 6900 XT LC. Eron perusversioon tekee se, että näytönohjaimessa on esitestattu grafiikkapiiri, joka saavuttaa perusversiota korkeammat kellotaajuudet. LC-version game-kellotaauus nousee 2250 MHz:in ja boost-kellotaajuus 2435 MHz:in. Vastaavat luvut perusversiossa ovat 2015 ja 2250 MHz:ä. Lisäksi LC-versiossa muistien tehollinen kellotaajuus on 18 Gbps, kun perusversiossa se on 16 Gbps. Kellotaajuusmuutosten ansiosta näytönohjaimen TDP-arvo on 330 wattia.

Hieman erikoisemman näytönohjaimen tilanteesta tekee se, että alkujaan referenssimallin piti olla tarkoitettu ainoastaan valmiskokoonpanoihin. AMD ei luvannut, että kortit tulisi saataville kuluttajille erillisenä tuotteina. Linjaus on nähtävästi muuttunut, sillä ainakin saksalaiseen Mindfactory-verkkokauppaan on tullut saataville PowerColorin valmistamia Radeon RX 6900 XT Liquid Cooled -näytönohjaimia.

Referenssimallin hankinta lienee paikallaan, jos kokoelmiinsa haluaa kyseisen mallin. Muutoin hankintaa on vaikea perustella, koska tarjolla on edullisempia ja järeämmällä jäähdytysratkaisulla varustettuja vaihtoehtoja.