Uusimmat

Onpas tyylikäs näytönohjain – vesijäähdytetty XFX RX 6900 XT Zero WB kellottuu yli 3 gigahertsin nopeuteen

21.09.2021 20:56 Muropaketin toimitus

XFX:ltä on tulossa uusi Radeon RX 6000 -sarjan näytönohjain. Se tarjoaa niin tyyliä kuin tehoakin.

XFX esitteli virallisesti uuden Radeon RX 6900 XT Zero WB -näytönohjaimensa. Näytönohjainvalmistaja antoi tulevasta tuotteesta esimakua jo heinäkuussa, mutta nyt se on lopultakin tulossa kauppojen hyllyille.

XFX RX 6900 XT Zero WB toimitetaan tehtaalta kellotaajuudella 2375 megahertsiä, boost-kellotaajuuden ollessa 2525 megahertsiä. XFX lupaa, että näytönohjaimen voi halutessaan ylikellottaa jopa yli 3 gigahertsiin saakka. Tehonäytönohjain vaatii rutkasti sähköä, joten tuote on varustettu kolmella 8-pinnisellä virtaliittimellä. Virransyöttö on 14+2-vaiheinen, ja näytönohjaimen TDP-arvo voi nousta yli 350 wattiin.

Näytönohjaimen jäähdytyksessä XFX luottaa EK-Waterblockin kustomoituun ratkaisuun. Akryylimateriaalilla ja nikkelillä pinnoitettua, elektrolyysipuhdistettua kuparista vesiblokkia dominoi suuri X-logo. Lisämausteena siinä on vielä RGB-valaistus. Vesiblokki huolehtii sekä grafiikkapiirin, VRAM-muistien että jänniteregulaattorimoduulin viilennyksestä.

Hinta ei ole vielä tiedossa, mutta epäilemättä se nousee korkeaksi. Wccftech uskoo näytönohjaimia tulevan saataville vain rajoitetusti.