Uusimmat

AMD:n Robert Hallock piti Redditissä AMA-kyselytunnin

04.03.2016 21:03 Petrus Laine

20160304amdroberthallockrtg

AMD:n Robert Hallock piti eilen Redditissä AMA:n Radeon Technologies Groupiin liittyen. Redditin AMA:t eli Ask Me Anything -tapahtumat antavat sivuston käyttäjille mahdollisuuden kysyä esimerkiksi yritysten edustajilta mitä tahansa aihealueeseen sopivaa.

Hallockin pitämän AMA:n anti jäi loppuviimein varsin laihaksi, sillä hän joutui useisiin kysymyksiin vastaamaan yksinkertaisesti ettei voi asiaa kommentoida toistaiseksi. Joukkoon mahtui kuitenkin myös muutamia tiedonjyväsiä tulevasta.

Hallockin mukaan AMD:n RTG tulee julkaisemaan huomattavasti lisää tietoa Polaris-arkkitehtuurista ja sen käyttämästä 14 nanometrin FinFET-prosessista vielä ennen näytönohjainten julkaisua. AMD aikoo julkaista Polaris-näytönohjaimet vuoden puolivälin tienoilla. Polariksen ominaisuuksista hän varmisti sen verran, että ne kykenevät odotetusti H.265/HEVC-pakkaukseen ja -purkuun maksimissaan 4K UHD -resoluutiolla.

DirectX 12 -rajapinnasta ja sen historiasta Hallock kertoi oman näkemyksensä. Hallockin mukaan Microsoft oli yksi niistä yrityksistä, joilla oli vapaa pääsy Mantlen spesifikaatioihin, dokumentaatioon ja työkaluihin koko rajapinnan kolmivuotisen kehityssyklin ajan. Hallockin näkemyksen mukaan Microsoft huomasi AMD:n olevan jyvällä siitä, mitä PC-pelaaminen ja rajapinnat tarvitsevat, ja käynnisti DirectX 12:n kehityksen sen johdosta.

Linux-puolella odotellaan edelleen AMD:n Vulkan-ajureita. Hallock ei kyennyt antamaan tarkkaa päivämäärää niiden julkaisulle, mutta kertoi että kyse ei ole ainakaan kuukausista. AMD tulee tukemaan Vulkan-rajapintaa Linuxissa kaikilla niillä näytönohjaimilla, joita AMDGPU-kerneliajuri tukee. Hallockin mukaan AMD ei suunnittele AMDGPU-tuen laajentamista ensimmäisen sukupolven GCN-näytönohjaimille, mutta toisaalla mainittiin, että AMDGPU:ssa olisi jo kokeellinen tuki myös ensimmäiselle GCN-sukupolvelle.

Yksi mielenkiintoinen vastaus Hallockilta saatiin koskien AMD:n DirectX 11 -ajureita ja niiden uupuvaa DCL- eli Driver Command Lists -ominaisuutta. Hallockin mukaan DCL on DirectX 11 -rajapinnassa käytännössä rikki, tai tai ainakin hyvin rajoittunut. Hänen mukaansa se itseasiassa haittaa suorituskykyä pitkässä juoksussa, vaikka antaakin huomattavan tehonlisän lyhyissä, noin 30 sekunnin testeissä.

Voit lukea koko Redditin viestiketjun alla olevasta linkistä. Robert Hallockin viestit on merkitty selkeällä punaisella Technical Marketing AMD -kuvalla AMD_Robert-käyttäjänimen vieressä.

Reddit, Radeon Technologies Group Q&A