Uusimmat

Android 15 saattaa pystyä korvaamaan osittain PC:n

Kuva: Unsplash / Oliur

10.04.2024 20:25 Muropaketin toimitus

Kohtako kaikkien taskussa on pieni PC-tyyliseen käyttöön soveltuva tietokone?

Google esitteli Android-käyttöjärjestelmään työpöytätilan vuonna 2019. Se oli tarkoitettu enimmäkseen sovelluskehittäjille testikäyttöön, mutta se on kiinnostanut myös tavallisia käyttäjiä.

Google saattaa viedä työpöytätilan jatkossa pidemmälle. TechSpotin mukaan Android 15 saattaa sisältää työpöytätilan, joka voisi tehdä Androidista käyttökelpoisen PC:n korvikkeen, ainakin väliaikaisissa tarpeissa.

Android 14 QPR3 Beta 2.1 tarjoaa jo hiukan parannellun työpöytäkokemuksen. Siinä on muun muassa paranneltu ikkunointi, sillä käyttäjät voivat vapaasti siirrellä sovelluksia työpöydällä ja muuttaa niiden kokoa. Työpöytätila osaa myös järjestää ikkunat automaattisesti Windowsin tapaan.

Ongelmana on, että ainakaan vielä Android ei näytä ikkunan sisältöä, kun sen kokoa muuttaa. Lisäksi, sovelluskehittäjien täytyy suunnitella sovelluksia työpöytätila mielessään, jos siitä aiotaan saada suosittu ja käyttökelpoinen.

Android 15 on tulossa mahdollisesti tämän vuoden toisella puoliskolla. Julkaisun odotetaan tapahtuvan Pixel 9 -sarjan puhelimien yhteydessä.