Uusimmat

Apple esitteli Vision Pro -lasit ja visionOS-käyttöjärjestelmän

Kuva: Apple

05.06.2023 22:58 Muropaketin toimitus

Apple on julkistanut odotetusti ensimmäiset AR-lasinsa, jotka saivat nimekseen Vision Pro. 

Applen Vision Pro -lasit hyödyntävät kameroita, joiden avulla käyttäjä pystyy näkemään jatkuvasti ympäristönsä. VisionOS-käyttöjärjestelmän käyttöliittymän elementit ilmestyvätkin ”ilmaan” käyttäjän ulkoiseen ympäristöön ja kokonaisuus yhdistelee näin digitaalista sisältöä ympäröivään tilaan.

Applen tarkoituksena on, etteivät Vision Pro -lasien käyttäjät sulkeudu muun maailman ulkopuolelle. Siksi myös käyttäjän silmät voidaan heijastaa lasien ulkopinnalle, muiden ihmisten nähtäviksi.

Lasien suorituskyvystä vastaa M2-järjestelmäpiiri ja ne yhdistyvät Maciin langattomasti. Akkukesto on kaksi tuntia, ja laseja voi käyttää myös verkkovirtaan kytkettynä. MicroLED-näyttö tarjoavaa yli 23 miljoonaa pikselin kokonaistarkkuuden, eli tarkkuus on hyvin korkea. Laseista löytyy myös Face ID -lukitusta muistuttava Optic ID, joka tunnistaa käyttäjän silmien perusteella.

Sovellusvalikoiman puolesta Vision Pro -lasit tukevat nykyisiä Mac- ja iPad -sovelluksia, jonka lisäksi esimerkiksi Zoom on optimoitu erikseen toimivaksi laseilla.

Vision Pro -lasit saapuvat myyntiin ensi vuoden alussa, joskin aluksi vain Yhdysvalloissa. Hintaa laseilla on 3500 dollaria.

Muokattu 6.6.2023 klo 10.55: korjattu lasien tarkkuuden olevan kokonaistarkkuus, ei silmää kohti.