Uusimmat

Apple macOS ottaa Windowsia kiinni haittaohjelmien yleisyydessä

16.02.2020 16:44 Muropaketin toimitus

Microsoft Windows -käyttöjärjestelmät ovat perinteisesti olleet haittaohjelmia tehtailevien hakkereiden suosituin kohde. Slash Gearin mielestä ainakin osasyynä on ollut hakkeroinnin helppous. Myös Applen macOS on saamassa osansa haitakkeista.

Muutoksen tuulet ovat puhaltamassa, sillä Maceja silmällä pitäen luotujen haittaohjelmien ja muiden hyökkäysten määrä oli nopeammassa kasvussa viime vuonna kuin Windowseille tehtyjen. Luultavasti macOS:ään ei siltikään tulla koskaan tekemään niin paljon haittaohjelmia kuin Windowsiin, vaikka kasvu olikin nopeaa.

Viime vuonna macOS-uhkien määrä kasvoi peräti 400 prosenttia. Haittaohjelmien tehtailijat ovatkin siirtämässä ahnetta katsettaan entistä enemmän myös macOS-käyttöjärjestelmään. Slash Gearin mukaan yksi syy tähän olisi käyttöjärjestelmän murtamisen haasteellisuus, joka puolestaan kiehtoisi hakkereita.

Yleisiä kyberrikollisten levittämiä uhkia ovat erilaiset kiristyshaitakkeet, mainoshaitakkeet ja käyttöjärjestelmään pääsyn mahdollistavat haitakkeet.

Muropaketin uusimmat