Uusimmat

ASRockilta ensimmäiset Threadripper-emolevyt

12.06.2017 09:52 Muropaketin toimitus

asrock

Emolevyvalmistaja ASRock esitteli ensimmäiset AMD:n Computexissä julkistamalle Threadripper-alustalle sopivat X399-piirisarjaa käyttävät emolevyt. Uusien emolevyjen mallinimet ovat X399 Professional Gaming ja X399 Taichi. Niistä uutisoi Anadtech.

Yhteisiä ominaisuuksia molemmille emolevyille ovat kahdeksan DDR4-muistipaikkaa sekä neljä PCIe 3.0 -liitäntää, joista kaksi toimii x16-tilassa ja kaksi x8-tilassa. Kumpikin on varustettu lisäksi yhdellä U.2-, kolmella M.2- ja kahdeksalla SATA-liitännällä .

Molemmista emolevyistä löytyy myös kahdeksan A-tyypin USB 3.0 -liitäntää, yksi A-tyypin USB 3.1 -liitäntä ja myös yksi C-tyypin USB 3.1 -liitäntä. X399 Professional Gaming sisältää lisäksi yhden pienemmän PCIe 3.0 x1 -liitännän ja Aquantian 10 gigabitin verkkoliitännän. Kyseinen emolevy tulee olemaan kahdesta esitellystä kalliimpi.

Emolevyt ilmestyvät myöhemmin tänä vuonna Threadripper-prosessorien mukana, jolloin myös ominaisuustiedot tarkentuvat. Hinnastakaan ei vielä kerrottu, mutta kyseessä on odotettavasti kohtuullisen kalliit emolevyt ottaen huomioon niiden alustan suunnitellun käyttötarkoituksen.