Uusimmat

Asus esitteli neljä uutta taulutietokonetta

05.01.2011 10:53 Juha Kokkonen

Vaikka CES 2011 -tapahtuma alkaa Las Vegasissa vasta huomenna, on Asus päättänyt ottaa pienen varaslähdön ja julkaista neljä uutta Eee-sarjan taulutietokonemallia. Uusien taulutietokoneiden kehityksessä ”on keskitytty teknologisiin innovaatioihin ja täydelliseen muotoiluun”, sanoo Asusin hallituksen puheenjohtaja Jonney Shih. Uutuusmallien nimet ovat Eee Pad Slider, Eee Pad Transformer, Eee Pad MeMO ja Eee Slate EP121.

TabletPCReview, Asus Eee Pads Revealed: Slider, Transformer, Slate, and MeMO

Engadget, ASUS Eee Pad Slider and Transformer are here for those that can’t imagine using a tablet without a physical keyboard

Engadget, ASUS Eee Pad MeMO tablet takes a pen out of the Courier’s book

Engadget, ASUS Eee Slate EP121 officially unveiled, IPS display, Core i5, and stylus in tow

Keräsimme kasaan Asuksen uusien taulutietokoneiden tekniset ominaisuudet ja yksityiskohdat, jotka löytyvät Lue lisää -linkin takaa / alta. Toimittajamme Ville Suvanto ehtii toivottavasti tutustumaan lähemmin Asusin uutuuksiin paikanpäällä Las Vegasissa, kunhan CES 2011 -tapahtuma avaa ovensa huomenna.

 

Asus Eee Pad Slider

Eee Pad Slider muistuttaa rakenteeltaan nykypäivän näppäimistöllisiä älypuhelimia, sillä kirjoittamisen helpottamiseksi sen sisältä on liu’utettavissa esiin fyysinen QWERTY-näppäimistö. Noin 890 gramman painoinen (273 x 180 x 17,7 mm) Slider tarjoaa erittäin herkullisia ominaisuuksia, kuten vielä julkaisemattoman Android 3.0 ”Honeycomb” -käyttöjärjestelmän, 10,1 tuumaisen 1280×800 pikselin IPS-monikosketusnäytön, NVIDIA Tegra 2 -moniydinsuorittimen, 16 tai 32 gigatavuisen SSD-levyn, 512 tai 1024 Mt RAM-muistia, mini-HDMI- ja mini-USB-liitännät, microSD-muistikorttipaikan, viiden megapikselin takakameran LED-salamalla, 1,2 megapikselin etukameran videopuheluihin sekä Bluetooth- ja WLAN b/g/n -yhteydet (3G-yhteys on optio). Eee Pad Slider saapuu kauppoihin toisella vuosineljänneksellä 499 – 799 dollarin suositushintahaarukalla.

 

Asus Eee Pad Transformer

Eee Pad Transformer on suunnattu käyttäjälle, joka kaipaa taulutietokoneensa kaveriksi näppäimistöä, muttei halua kantaa sitä matkassa koneen mukana. Transformerin mukana toimitetaankin telakka-asema, joka sisältää mm. täysikokoisen näppäimistön, kosketushiiren, lisää USB-portteja, muistikortin lukijan ja lisäakun. Telakkaan kiinnitettynä koneen toiminta-aika venyy jopa 16 tuntiin, kun yksinään sen akku kestää yhdellä latauksella kahdeksan tuntia. Transformerin ulkomitat ovat 271 x 176 x 12,9 mm ja paino 680 grammaa. Muilta teknisiltä ominaisuuksiltaan Transformer vastaa Slider-mallia. Toimitukset alkavat toisella vuosineljänneksellä ja hinnaksi ilmoitetaan 399 – 699 dollaria.

 

Asus Eee Pad MeMO

Eee Pad MeMO on nelikon pienikokoisin laite, sillä se asettuu seitsemän tuuman näytöllään samaan kokoluokkaan Samsung Galaxy Tabin kanssa. MeMOn näyttö tarjoaa 1024×600 pikselin resoluution ja sen kanssa pääsee hyödyntämään mukana toimitettavaa kapasitiivista stylus-kynää. Laitteessa on esiasennettuna Media Note- ja Painter-sovellukset, jotka mahdollistavat muistiinpanojen kirjoittamisen käsin sekä paineentunnistusta hyödyntävän piirtämisen. MeMic-ominaisuudella varustetun bluetooth-kuulokkeen avulla MeMO toimii myös puhelimena. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat kaksiytiminen 1,2GHz Qualcomm 8260 -prosessori, viiden megapikselin takakamera LED-salamalla, 1,2 megapikselin etukamera, HDMI, microSD-muistikorttipaikka, 1080p-videotoisto 30 FPS -nopeudella, WLAN ja Bluetooth. Kauppoihin MeMO ilmestyy toisella tai kolmannella vuosineljänneksellä 499 – 699 dollarin suositushintaan.

 

Asus Eee Slate EP121

Eee Slate EP121 on Asusin taulutietokonemalliston lippulaiva ja sen kehutaankin olevan markkinoiden tehokkain tablet-kone. Sen ulkomitat ovat 312 x 207 x 16,95 mm ja se painaa 1,16 kg. Näyttö on 12,1 tuumainen 1280×800 pikselin tarkkuudella ja sen kaverina on Wacomin digitizer -kynä. Muista julkaistuista Asusin tableteista poiketen käyttöjärjestelmän virkaa hoitaa Windows 7 Home Premium. Rautapuolella on tarjolla vääntöä Intel Core i5-470UM -suorittimen, kahden tai neljän gigatavun DDR3-keskusmuistin ja 32 tai 64 gigatavun SSD-levyn muodossa. Muita merkittävimpiä teknisiä ominaisuuksia ovat Bluetooth 3.0, WLAN 802.11 b/g/n, kahden megapikselin kamera LED-salamalla, mini-HDMI, muistikortinlukija, USB 2.0 -liitäntä ja 3,5 mm in-out-ääniliitäntä. Hinnat liikkuvat 999 ja 1099 dollarin välillä ja toimitukset alkavat jo tämän kuun lopulla.