Uusimmat

Asus julkaisi korjauspäivityksen Live Update -päivitysohjelmaansa

27.03.2019 11:01 Muropaketin toimitus

Asus Live Update -päivitysohjelman tuorein 3.6.8 -versio sisältää korjaukset aiemmin ilmi tulleisiin puutteisiin, jotka sallivat haitallisen koodin ujuttamisen loppukäyttäjän koneelle. Samalla julkaistiin työkalu, jolla pystyy tarkastamaan, onko oma järjestelmä haittaohjelmien saastuttama.

Asus julkaisi tiedotteen koskien Asus Live Update -ohjelmaa. Yhtiö myöntää, että sen palvelimille on onnistuttu tunkeutumaan ja sitä kautta lukuisten käyttäjien koneille on onnistuttu ujuttamaan haittaohjelmia. Toki tiedotteessa tarkennetaan, että hyökkäyksen kohteena ovat olleet enemmänkin yritykset ja muut organisaatiot kuluttajien sijaan.

Samassa tiedotteessa vahvistetaan myös se, että Asus Live Update -päivitysohjelman uusin 3.6.8 -versio sisältää korjauksen kyseiselle haavoittuvuudelle. Samalla Asus vahvistaa, että he ovat tehneet parannuksia myös sisäisesti, ettei vastaavat hyökkäykset olisi mahdollisia.

Ohjeet Asus Live Update -päivitysohjelman päivittämiseksi tuoreimpaan versioon löytyvät täältä. Asus julkaisi myös työkalun, jolla pystyy tarkistamaan, onko järjestelmä haittaohjelman saastuttama. Työkalun pääsee lataamaan täältä.