Uusimmat

Asus laajentaa myös TUF Gaming -sarjansa oheislaitteisiin

05.06.2018 19:34 Muropaketin toimitus

Asus julkaisi Computex-messuilla TUF Gaming -mallisarjaan langattomat kuulokkeet, hiiren, näppäimistön sekä kotelon.

Asus on profiloinut TUF-malliston tähän saakka vahvasti emolevysarjaksi. Niiden lisäksi TUF Gaming -nimeä on nähty eri valmistajien koteloissa ja prosessoricoolereissa, mutta ei Asuksen omana tuotantona. Computex-messuilla kävi selväksi, että Asus on kehittämässä TUF Gaming -tuotesarjaa jopa kilpailijaksi sen omalle ROG-mallistolle.

TUF Gaming GT501 on sarjan ensimmäinen omaa tuotantoa oleva kotelo. Sen suunnittelussa on pidetty silmällä jäähdytystä sekä liikuteltavuutta. Jälkimmäistä helpottamaan löytyy kotelon katosta kaksi kantohihnaa. Kotelon pääväreinä ovat musta ja harmaa. Vasemman kyljen paneeli on sävytettyä, karkaistua lasia. Etupaneeliin pitäisi mahtua 360 millimetrin jäähdytin vesijäähdytystä varten. Kotelon mukana toimitetaan kolme 140-millimetristä PWM-ohjattua tuuletinta.

Oheislaitetarjonnassa sarjaa laajentaa mekaaninen TUF Gaming K5 -näppäimistö. Siinä TUF-sarjan kestävyyttä myötäilevää filosofiaa on edustamassa näppäimistön roiskevesisuojaus. Näppäimistöstä löytyy myös kiinteä rannetuki. Odotetusti näppäimistö on RGB LED -valaistu.

Oheislaitteissa toinen uutuus on TUF Gaming M5 -pelihiiri. Langallisen pelihiiren sensori kykenee suurimmillaan 6200 DPI:n tarkkuuteen. Päänäppäinten kytkiminä on Omronin kytkimet, joille luvataan 50 miljoonan klikkauksen käyttöikää. Näppäimiä hiireen on saatu mahtumaan yhteensä kuusi.

Langattomat Gaming H5 -pelikuulokkeet täydentävät niin ikään TUF Gaming -sarjan oheislaitetarjontaa. Kuulokkeet eivät rajaudu pelkästään PC-käyttöön vaan niiden kerrotaan olevan yhteensopivat myös Switch-, PS4- ja Xbox One -konsoleiden kanssa. Kuulokkeissa on 50 millimetrin kaiutinelementit, ja niistä löytyy tuki virtuaaliselle tilaäänelle.