Uusimmat

Bing kopioi Googlen hakutuloksia

02.02.2011 01:52 Ville Suvanto

Search Engine Land -sivusto on julkaissut mielenkiintoisen raportin, joka väittää Microsoftin Bing-hakukoneen noukkivan hakutuloksia Googlen hakuista. Google pani asian alulle sen jälkeen, kun se huomasi Bingin tuottavan huomattavan samanlaisia hakutuloksia väärinkirjoitettuihin hakuihin. Yritys asetti hakukoneeseensa sudenkuoppia ja väitteiden mukaan Bing alkoi muutaman viikon jälkeen tuottaa identtisiä hakutuloksia.

Raportista löytyy muutamia esimerkkejä hakutuloksista ja esimerkiksi sanalla torsoraphy Google korjaa sanan oikeaan muotoon tarsorrhaphy ja ensimmäisenä hakutuloksena listataan Wikipedian sivu. Bing ei korjaa kirjoitusvirhettä, mutta listaa ensimmäisenä täysin saman sivun. Esillä on muitakin esimerkkejä, jotka ovat selvempiä ja lopputulos on täysin sama Googlessa ja Bingissä. Kyseiset sanat ovat hiybbprqag, mbzrxpgjys ja indoswiftjobinproduction.

Microsoftin Bingin johtaja Harry Shum on kirjoittanut vastineen Bingin blogisivustolle: ”Käytämme yli 1000:tta eri signaalia ja ominaisuutta sijoitusalgoritmissamme. Pieni osa siitä on klikkausdataa, jota saamme osalta asiakkaistamme, jotka ovat suostuneet jakamaan anonyymiä dataa, kun he navigoivat internetissä. Se (Googlen ujuttamat sudenkuopat) oli ovela taktiikka kilpailijaltamme ja otamme sen epäsuorana kohteliaisuutena. Mutta se ei kuvaa tarkasti, miten käytämme käyttäjiemme jakamaa dataa.”

Future of Search -tapahtumassa Shum kommentoi myös: ”Emme kopioi mitään, vaan kyse on siitä, mitä opimme asiakkailta. Aivan kuten Google ja muut hakukoneet tekevät. Sillä tavoin opimme asiakkailta, minkälaisia hakuja ja klikkauksia he tekevät.”

Sivuston raportti tekee selväksi, että Google ei katso hyvällä Microsoftin tekemisiä, mutta ei paljasta sen tarkemmin, mitä hakukonemammutti aikoo tehdä asian kanssa. Varmaa kuitenkin on, että asiasta tullaan kuulemaan vielä myöhemmin.

Search Engine Land, Google: Bing Is Cheating, Copying Our Search Results

Bing Community, Thoughts on search quality