Uusimmat

CES 2009: Windows 7 ilmaiseksi kaiken kansan saataville

08.01.2009 17:35 Ville Suvanto

windows7

CES-tapahtuman avajaispuheenvuorossa softamammutti Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer on julkistanut yrityksen tulevan Windows 7 -käyttöjärjestelmän beetaversion kaiken kansan saataville. Microsoftin mukaan uusi käyttöjärjestelmä tekee tietokoneen käyttämisestä nopeampaa ja helpompaa, muun muassa pienentämällä tietokoneen käynnistys- ja sulkemisaikaa. Windows 7:n avulla on myös helpompi hallita kodin useita tietokoneita tai kotipalvelimia ja parannellut mediaominaisuudet laajentavat tietokoneen viihdekäyttöä. ”Olemme hyvällä mallilla toimittaaksemme historian parhaimman Windows-version”, Ballmer kommentoi vaatimattomasti.

Windows 7:n ensimmäinen beetaversio on jo tällä hetkellä jakelussa ammattilaisille suunnattujen MSDN-, TechBeta- ja TechNet-palveluiden kautta, mutta peruskuluttaja voi tutustua ja ladata käyttöjärjestelmän ilmaiseksi tammikuun 9. päivästä lähtien.

Windows 7:stä on uutisoitu Muropaketissa ahkeraan ja muutama päivä sitten kerroimme Windows 7:n suorituskyvystä verrattuna Windows Vista- ja Windows XP -käyttöjärjestelmiin. Testit toimitti ZDNet-sivuston Adrian Kingsley-Hughes, jonka testeissä Windows 7 pärjäsi ylivoimaisesti. Uutisen yhteydessä kyselimme samalla Muropaketin lukijoilta, ovatko he vakuuttuneita Windows 7:stä. Yli 1200 vastanneesta lähemmäs 74 prosenttia uskoi Windows 7:ään ja lähes 12 prosenttia oli puolestaan päinvastaisella asenteella liikkeellä.

Ballmer julkisti avajaispuheenvuorossaan myös Windows Live -ohjelmistojen ja -palveluiden maailmanlaajuisen saatavuuden ja ne tulevat suomalaisten kuluttajien ladattaviksi tammikuun 21. päivän jälkeen. Kokonaisuuteen kuuluvat muun muassa Windows Live Messenger, Windows Live Spaces sekä Windows Live -valokuvavalikoimaohjelma. Microsoft kertoi myös sen solmineen uusia Windows Live -kumppanuuksia ja jatkossa Windows Live -käyttäjät voivat esimerkiksi helposti lisätä Facebook-kontaktilistan samaan näkymään. Yhdessä tällä hetkellä beeta-testausvaiheessa olevan Internet Explorer 8 -selaimen kanssa, Microsoft lupaa Windows Live -palveluilla tekevänsä netin käytöstä nopeampaa ja helpompaa.

Microsoft, Lehdistötiedote