Uusimmat

CES 2011: Samsung televisioillaan näyttävästi esillä

09.01.2011 20:12 Ville Suvanto

Muropaketti @ CES 2011, Las Vegas: Samsungin osasto CES-messuilla on erittäin kookas ja käsittää mittavan määrän uusia televisioita, kannettavia tietokoneita, matkapuhelimia ja muuta kulutuselektroniikkaa.

Samsung toi vuosi sitten markkinoille ensimmäiset 3D-televisiot ja tänä vuonna vuorossa ovat 3D-televisioiden parannetut versiot erittäin ohuilla, ainoastaan viisi millimetriä leveillä kehyksillä. Samalla Samsung kasvattaa plasmatelevisioidensa kokoa ja esimerkiksi 8-sarja tulee saataville 51-, 59- ja 64-tuumaisten mallien turvin. Näytöt ovat LED-taustavalaistuja ja niissä on sisäänrakennettuna tuki WLAN:lle sekä mahdollisuus televisio-ohjelmien tallennukselle USB-kiintolevylle. Tuettuna on myös nettiselain, Samsung Apps -ohjelmistosovellus, tiedostoja eri laitteista hakeva Search All -toiminto sekä 2D->3D-konversio. Mukana toimitetaan 3D-lasit sekä 3-tuumaisella kosketusnäytöllä varustettu kaukosäädin.

Uudella ohutreunaisella näytöllä esiteltiin samalla Samsung Appsia, joka on maailman ensimmäinen televisioiden ohjelmistosovellus. Yritys käynnistää palvelun kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla ja tulee tarjoamaan palvelun kautta mahdollisuuden elokuvien vuokraamiseen, musiikin kuunteluun sekä uutisten lukemiseen. Palvelu mahdollistaa myös muun muassa sosiaalisten palveluiden kuten Facebookin käytön ja kirjoittamiseen voidaan käyttää Samsungin Android-puhelinta tai -taulutietokonetta.

Samsungin uutta Green LED -teknologiaa demonstroitiin kahdella televisiolla ja tehonkulutusmittarilla, joiden mukaan uusi näyttö kulutti tehoa 99 wattia siinä missä perinteinen televisio kulutti 179 wattia. Teknologia laskee tehonkulutusta vähentämällä LEDien lukumäärää, optimoimalla LEDien kirkkautta kuvan mukaan ja parantamalla paneelin valaistuksen läpäisykykyä.

Esillä oli myös maailman suurin 75-tuumainen LED-taustavalaistu Full HD -resoluution 3D-televisio.

Yksi mielenkiintoisimmista tuoteuutuuksista oli 9-sarjan kannettava tietokone, joka on varustettu 13-tuumaisella näytöllä, SSD-asemalla ja koko komeudella on paksuutta vaivaiset 16 millimetriä. 1,3 kilogramman painoisen kannettavan runko on valmistettu duralumiini-alumiiniseoksesta, jota käytetään pääasiallisesti lentokoneiden valmistuksessa. Samsungin mukaan kyseisen materiaalin käyttäminen takaa erittäin kestävän ja kevyen lopputuloksen.

Muropaketti hypisteli kannettavaa CES-messuilla ja oli vakuuttunut sulavasta muotoilusta sekä vankan tuntuisesta rungosta. 1,3 kilogramman painon ja ohuen rungon myötä laite kulkee takuuvarmasti helposti mukana ja takaa 13-tuumaisella näytöllä työskentelymukavuutta. Lisäksi taustavalaistu näppäimistö on ominaisuus, joka helpottaa kannettavan käyttöä pimeissä olosuhteissa.

Samsung esitteli myös kannettavaa, joka ensimmäisenä maailmassa tukee HSPA- ja LTE-teknologioita (3G & 4G). N350:ksi ristitty tuote on varustettu 10,1-tuumaisella näytöllä, Atom-prosessorilla ja siitä löytyvät muut perustason minikannettavan ominaisuudet. Tuote saapuu myyntiin ilmeisesti kuluvan vuosineljänneksen aikana.

Kannettavaosastolla oli esillä mielenkiintoinen liukuvalla näppäimistöllä varustettu taulutietokone, joka on kehitetty yhteistyössä Microsoftin ja Intelin kanssa. Laitteessa on 10,1-tuumainen kosketusnäyttö, Atom-prosessori, SSD-asema ja käyttöjärjestelmänä toimii Windows 7. Samsung toimittaa mukana kosketusnäytölle suunniteltuja ohjelmia, mutta valitettavasti mielekiintoista laitetta ei päästy hypistelemään, vaan Samsungin henkilöt esittelivät sitä omatoimisesti.

Älypuhelimista näyttävimmin olivat esillä Galaxy-tuoteperheen mallit, joista kesällä julkaistu ja maailmanmenestykseen yltänyt Galaxy S on testattu Muropaketinkin toimesta.

Samsung esitteli myös Googlen kehittämää ja Samsungin valmistamaa Nexus S -älypuhelinta, joka on varustettu Android 2.3 -käyttöjärjestelmällä. Joulukuussa virallisesti julkaistu Nexus S:ssä on muun muassa 4-tuumainen Super AMOLED -näyttö, kolmitaajuus-HSPA, viiden megapikselin kamera, Hummingbird-prosessori ja 16 gigatavun tallennuskapasiteetti.