Uusimmat

Cigentin SSD-asema käyttää tekoälyä kyberrikollisten torjuntaan

30.04.2023 16:18 Muropaketin toimitus

Cigent tarjoaa oman ratkaisunsa kyberrikollisuuden torjuntaan.

Cigent esitteli uuden mallistonsa nimeltään Secure SSD+. Sen uutuutena on kehittynyt tekoälypiiri, jonka tehtävänä on koneoppimisen avulla havaita kyberrikollisten touhut. Se osaa ainakin torjua kiristyshyökkäyksiä sekä estää rikollisia varastamasta tai salaamasta dataa asemalta.

Kiristyshyökkäyksien tyypillinen piirre on sekä datan varastaminen että sen salaaminen. Uhri ei tällöin pääse omistamaansa dataan käsiksi, ja se voi halvaannuttaa yrityksen toiminnan.

Tekoälypiiri on muokattavissa sekä herkemmäksi että vähemmän herkäksi kiristyshyökkäysten havaitsemisessa. Kultaisen keskitien löydyttyä väärät hälytykset jäävät minimiin.

Käytännön suojausmekanismina asemasta löytyy Shields Up -toiminto, joka on monivaiheinen tunnistus, joka saatetaan vaatia käyttäjältä suojattuja tiedostoja tutkittaessa. Toiminnon aktivoituessa myös tietoteknisiä ylläpitäjiä informoidaan mahdollisesta hyökkäyksestä.

Asemassa on myös lokitoiminto, joten kaikesta käyttäjien tai hyökkääjien toiminnasta jää jälki. Mukana on myös monenlaisia muita tietoturvatoimintoja.

Asemassa on tällä hetkellä vain Windows-tuki, mutta Linux-tuen pitäisi saapua piakkoin. Asema tulee saataville toukokuussa, mutta hintatietoja ei vielä ole.