Uusimmat

Computexin erikoisimmat näytönohjaimet

11.06.2006 10:39 Sampsa Kurri

Muropaketti @ Taiwan: Vielä ennen kuljetusta lentokentälle, katsastetaan Computex 2006 -tapahtuman erikoisimmat näytönohjaimet sekä ATIn seuraavan sukupolven 80 nm:n tekniikalla valmistetut RV560- ja RV570-näytönohjaimet.  

VR-Zone onnistui nappaamaan muutaman kuvan suljettujen ovien takana ATIn läheisimmille yhteistyökumppaneille esitellyistä tulevista kuluttajanäytönohjaimista, joiden on tarkoitus korvata nykyinen Radeon X1600 -mallisto. Uudet GPU:t perustuvat 80 nm:n tekniikkaan ja niiden julkaisuajankohdaksi kerrottiin tämän vuoden kolmas neljännes (Q3/06). Lisäksi ATI esitteli uutta CrossFire-siltaa, joka käsittää kaksi NVIDIA:n SLI-sillan tapaista liitintä näytönohjainten välillä. Loppuvuodesta julkaistava huippunäytönohjain R600 on aikataulussa ja se on hyvin samantapainen Xbox 360:n grafiikkapiirin kanssa perustuen Unified Shader -arkkitehtuuriin.

VR-Zone, ATi RV570 & RV560 w/ Crossfire Bridges

MSI esitteli viime vuonna joukon konseptinäytönohjaimia ja myös tänä vuonna esillä oli mielenkiintoinen Geminium GO. Kyseinen näytönohjain on varustettu kahdella GeForce 7 -sarjan kannettavissa tietokoneissa käytetyllä MXM-grafiikkamoduulilla. MXM-moduulit on kytketty SLI-tilaan ja ne voidaan tulevaisuudessa vaihtaa suorituskykyisempiin malleihin. GPU:t toimivat 450 ja muistit puolestaan 400 MHz:n kellotaajuudella. Näytönohjain on passiivisesti jäähdytetty. Markkinoille kyseinen ratkaisu tuskin saapuu koskaan.

Reghardware, MSI makes ’first’ upgradeable SLI graphic card

Näytönohjainvalmistaja HIS esitteli tänä vuonna kolme uutta konseptinäytönohjainta. Ensimmäinen on dual-link DVI -liitännällä varustettu Radeon X1300 Pro -budjettinäytönohjain, joka sopii PCI Express X1 -liittimeen. Toinen malli perustuu Radeon X1600 Pro -näytönohjaimeen ja sen piirilevylle on implementoitu PCI Express X16- ja AGP 8X -liitännät. Tämän ansiosta näytönohjain on yhteensopiva myös vanhempien emolevyjen kanssa. Kolmas viritys on suunnattu olohuoneisiin ja liitäntöihin kuuluu kaksi dual-link DVI-, HDMI-, komponentti-, S-Video- ja komposiittivideoulostulot. Esiteltyjen konseptinäytönohjaimien hinnoista tai saatavuudesta ei kerrottu tarkemmin.

Dailytech, HIS Unveils Three Concept Radeons