Uusimmat

Cooler Master esitteli 20 prosessoriytimen PC:tä

26.02.2009 17:48 Ville Suvanto

Uutisoimme aiemmin tänään Asuksen Marine Cool -konseptiemolevystä, joka on esillä ensi viikolla CeBIT-messuilla. Myös Cooler Master on ottanut ennakkoa tapahtumaan ja VR-Zone-sivusto esittelee yrityksen laitteistoa, jossa jyllää viisi tietokonetta yhdessä kotelossa.

Normaalin ATCS 840 -tietokonekotelon sisuksista löytyy viisi mini-ITX-kokoluokan emolevyä, joissa jokaisessa on neliytiminen Core 2 Quad Q9400 -prosessori ja kaksi gigatavua keskusmuistia. Jokaiseen emolevyyn on lisäksi liitetty kiintolevy ja optinen asema. Tietokonetta jäähdytetään kolmella 200 millimetrin ja yhdellä 120 millimetrin tuulettimella, viidellä vesipumpulla ja yhdellä suurikokoisella jäähdyttimellä. Virrantarpeesta huolehtii Cooler Masterin oma kilowattinen Real Power M1000W -virtalähde.

Tietokoneessa on siis yhteensä 20 prosessoriydintä, 10 gigatavua muistia, ja Cooler Masterin omien testien perusteella viiden tunnin jatkuvan rasituksen päätteeksi kuumin prosessoriydin oli 66-asteinen. Kotelon lämpötila nousi 30 ja piirisarjan 38 asteeseen.

VR-Zone, Coolermaster To Demo 20 Cores PC @ CeBIT