Uusimmat

Delliltä AMD-tietokoneita

22.05.2006 00:00 Muropaketin toimitus

Maailman suurin tietokonevalmistaja Dell on ilmoittanut julkaisevansa vuoden loppuun mennessä AMD:n Opteron-prosessoreille varustettuja servereitä. Virallista julkaisua on edeltänyt parin vuoden mittaiset huhuilut, mutta mitään virallista asiasta ei ole ollut ennen tätä, sillä yritys on tiukasti luottanut ainoastaan AMD:n pahimman kilpailijan Intelin prosessorivalikoimaan.

”Tulemme julkaisemaan yhdeksännen sukupolven servereitä varustettuna Intelin Woodcrest-prosssoreilla. Dell tulee myös julkaisemaan uusia AMD Opteron -prosessorillisia moniprosessoriservereitä vuoden loppuun mennessä, ja tarjoaa kuluttajille uutta tekniikkaa high-end-serverivalikoimaan”, mainostaa Dell lehdistötiedotteessaan.

Dell eikä AMD ole vielä saattanut julkisuuteen yksityiskohtia, mitä prosessoreita Dellin servereissä tullaan aikanaan näkemään. AMD:n mukaan Dell tulee laajentamaan PowerEdge-tuoteperhettään kaksiytimellisillä Opteron-prosessoreilla. ”Toivotamme tervetulleeksi Dellin ja Dellin asiakkaat AMD64-maailmaan”, julisti Marty Seyes AMD:ltä. Ja jatkoi: ”Dell on kuluttajiin keskittynyt yritys ja olemme tyytyväisiä siitä, että he kuuntelevat kuluttajia ja tarjoavat vaihtoehtona AMD:n tuotteita. Odotamme kovasti läheistä työskentelyä Dellin kanssa tuodaksemme AMD:n edut ”performance-per-watt”-ratkaisuihin Dellin asiakkaille.”

Dell, Lehdistötiedote

X-bit labs, Dell to Introduce AMD Opteron Servers