UUSIMMAT

Eikö Steam Controller istu käsiisi? Suunnittele itse parempi Valven julkaisemien CAD-tiedostojen avulla

25.03.2016 16:02 | Petrus Laine | 10

valve-steam-controller-20160325

Valve on julkaissut Steam Controller-peliohjaimensa CAD-piirrustukset julkiseen levitykseen. Steam Controller on Valven suunnittelema ohjain, jonka erikoisuus on kaksi kosketuslevyä ja liki rajaton konfiguroitavuus.

Valve julkaisi piirrustukset sillä ajatuksella, että käyttäjät voisivat itse puuttua havaitsemiinsa puutteisiin ohjaimen suunnittelussa. Esimerkkinä he julkaisivat kuvan CAD-piirroksesta, jossa paristosuojukseen on tehty paikka USB-vastaanottimelle koko paketin helpompaa liikuteltavuutta ajatellen. Ainut ehto itse suunniteltujen parannusten jakamisessa on se, että jos aiot myydä tuotoksiasi, sinun on oltava asiasta yhteydessä Valveen sopimuksen tekemiseksi.

Voit lukea lisää Valven ajatuksista yhtiön tiedotteesta, ja ladata piirrustukset DropBoxista. Kerro myös uutisen kommenteissa, miten itse parantelisit Valven Steam Controller -ohjainta.

Keskustelu

No nyt menee open source potenssiin kaksi, hyvä juttu, varmasti tuohon monet alkaa väsäämään modeja.

Missä hinnoissa nykyään tuon kokoinen 3d-printtaus ja postitus yhdellä materiaalilla?

3D tulostuskahvilassa, Tampereella maksaa 2€ (aloitusmaksu) + 0,09€/minuutti tulostaminen. Ja käsittääkseni myös postittaa ympäri suomea tulosteita. Sitä en osaa sanoa kauanko noiden osien printtaamiseen menisi.

Puristelkaa muovailuvahaa niin kauan, että on hyvä, jonka jälkeen vahasta 3D-scannaus ja fixailu 3D-softalla. Itse odotan, että ohjaimessa olisi joka sormelle nappula.

Eli taas yksi tapa Valvelle kääriä lisää rahaa sillä mitä muut ovat tehneet.

slaSS

Puristelkaa muovailuvahaa niin kauan, että on hyvä, jonka jälkeen vahasta 3D-scannaus ja fixailu 3D-softalla. Itse odotan, että ohjaimessa olisi joka sormelle nappula.

Eli siis alkuperäisen ohjaimen päälle muovailuvahat ja siitä vaikka xbox 360 kinectillä helposti 3d-skannaus ja sit ohjelmaan loppusäätöön. Tuossa olisikin hyvä idea. :)

Mane

Eli taas yksi tapa Valvelle kääriä lisää rahaa sillä mitä muut ovat tehneet.

En oikein ymmärtänyt tätä kommenttia. Totta helvetissä Valve ottaa provikat heidän jo valmiin tuotteen modifioinnista, jos joku näin päätyy onnistuneesti tekemään. Mikäli kyseinen järjestely ei kuulosta sinusta hyvältä, niin olet toki valmis kehittämään oman tuotteesi alusta alkaen itse.

Vai antaisitko ihmisten vapaasti valmistaa ja myydä yrityksesi suunnittelemia puhelimia, lenkkareita tai huonekaluja pienen muutostyön jälkeen?

Pirun hienot mallit on ohjaimesta, mutta olisivat voineet julkaista mallit jonkun yleisesti käytössä olevan softan formaatissa. (ainakaan itse en tunnistanut kuin neutraaliformaatteja)

Noiden mallien pohjalta uudelleenmallinnus on suotta melkoisen työlästä.

Muropaketin uusimmat