Uusimmat

EK:n uusi vesijäähy asentuu suoraan suoritinpiirin päälle – vaatii hiukan askartelua

Kuva: @ EK

16.01.2024 07:55 Muropaketin toimitus

Joskus menneisyydessä suorittimen lämmönlevittimen poisto ei maksanut vaivaa. Nykyään suorittimien lämmöt ovat nousseet niin paljon, että innokas harrastaja saattaisi sellaiseen puuhaan jopa ryhtyä.

EK:n uusi AIO-nestejäähdytysratkaisu vaatii toimiakseen suorittimen lämmönlevittimen poiston. Suorittimen päälle asennettava elementti on suunniteltu siten, että se viilentää ytimet sisältävää piiriä ilman lämmönlevitintä välissä.

Uusi AIO-ratkaisu on nimeltään EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB – 1700. Wccftechin mukaan kyseessä on ensimmäinen – ainakin massatuotettu – suoraan suorittimen piiriä jäähdyttävä nestejäähdytysratkaisu.

EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB – 1700 on suunniteltu Intelin LGA 1700 -kantaisille suorittimille. Intelin viime vuosien suoritinsukupolvet tarvitsevat pätevää jäähdytystä, sillä lämmöt saa helposti nousemaan kattoon. Moni uuden tehosuorittimen hankkinut onkin löytänyt itsensä hiostavalta, celsiusasteiden lämmittämältä tutkimusmatkalta BIOS-asetusten viidakossa.

Kuva: @ EK

Ilmansiirrosta huolehtii kolme 120 mm EK-FPT FAN 120 D-RGB -tuuletinta Full Pressure Technology -ominaisuudella. Jäähdyttimen mitat ovat 400 x 124 x 27 mm, ja materiaalina on käytetty alumiinia.

AIO-ratkaisussa on tuomassa näyttävyyttä Addressable RGB -valaistus, jossa on Asus Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion, MSI RGB Mystic Light ja ASRock Polychrome Sync -tuet.

Kuva: @ EK

Syystä tai toisesta EK:n tuotteen mukana ei toimiteta työkalua lämmönlevittimen poistamiseen. Sellainen on kuitenkin hankittavissa esimerkiksi EK:n omasta verkkokaupasta.

Tuote on jo ostettavissa Suomessakin. Hinta liikkuu 220 euron tienoilla.