Uusimmat

Emolevyvalmistajat: Palauta Intel P67- tai H67-emolevysi kauppaan

02.02.2011 16:38 Sampsa Kurri

Suurempi versio kuvaa klikkaamalla

Suurimmat emolevyvalmistajat ovat julkaisseet kotisivuillaan viralliset lausunnot Intelin 6-sarjan piirisarjoissa ilmenneestä ongelmasta, joka juontaa juurensa Serial ATA 3Gb/s -liittimiin. Intel on pysäyttänyt piirisarjojen toimitukset, emolevyvalmistajat ovat kutsuneet jälleenmyyjiltä ja maahantuojilta emolevyt takaisin hyllyistä ja nyt emolevyvalmistajien viesti kuluttajille on selvä: ”Palauta emolevy ostopaikkaan ja saat tilalle uuden emolevyn aikaisintaan huhtikuussa tai rahasi takaisin”.

Muropaketti on seurannut Intelin piirisarjaongelmaa aktiivisesti ja uutisoinut sen yksityiskohdista:

Intel on ilmoittanut, että se saa aloitettua 6-sarjan piirisarjojen korjatun B3-version toimitukset huhtikuuhun mennessä, jonka jälkeen emolevyvalmistajat alkavat toimittaa asiakkaille vaihtoemolevyjä huhtikuun lopulla. Jos haluat rahasi takaisin emolevystä, voit ottaa jälleenmyyjään yhteyttä heti.

Muussa tapauksessa kiintolevyt, SSD-asemat tai optiset asemat on syytä siirtää Intelin piirisarjan omista SATA 3Gb/s -liittimistä SATA 6Gb/s -liittimiin tai oheislaitepiirien tarjoamiin SATA-liittimiin ja emolevyn vaihtoa varten voit ottaa yhteyttä jälleenmyyjään lähempänä huhtikuuta. Yllä olevassa kuvassa on merkitty punaisella neliöllä Muropaketin P67-artikkelissa mukana olleiden emolevyjen Serial ATA 3Gb/s -liittimet.

Huom! SATA 3 Gbit/s -liittimistä saatetaan käyttää myös nimityksiä SATA Revision 2.0, SATA 2 tai SATA II.

Asus Proactively responding to the Intel-identified Sandy Bridge chipset design error

Gigabyte Tech Daily, Intel 6 series chipset issues – Q&A

MSI Responds to Intel 6 Series Chipset Issue

ASRock Statement on Intel 6 Series Express Chipsets Quality Issue