Uusimmat

EU asettaa aikuisviihdesivustoille uusia sääntöjä

Kuva: @ Pixabay

22.12.2023 20:36 Muropaketin toimitus

EU aikoo säännellä aikuisviihdesivustoja. Kohteena ovat ainakin Pornhub, Xvideos ja Stripchat.

EU kaavailee säädöksiä kolmelle aikuisviihdesivustoille. Euroopan unioni lisäsi sivustot säädöslistalle, jonka myötä Pornhub, Xvideos ja Stripchat joutuvat noudattamaan EU:n asettamia toimintatapoja kuten vastuullisuutta.

Uudet säännöt tunnetaan nimellä Digital Services Act (Digipalvelusäädös, DSA). Niiden myötä yrityksiltä vaaditaan ainakin riskienhallintaa, ulkoisia ja riippumattomia tarkastuksia sekä tietojen jakamista viranomaisten ja tutkijoiden kanssa.

Listalle päätyneiltä yrityksiltä voidaan vaatia monenlaisia asioita. Kolmen aikuisviihdepalvelun tapauksessa EU vaatii turvatoimia erityisesti lapsia silmälläpitäen. Jos näin ei tapahdu, yritykselle voidaan määrätä sakko. Turvatoimiin kuuluu iän varmistaminen sekä sen varmistaminen, ettei sivustolla ole lapsiin kohdistuvaa materiaalia.

Muita DCA:n puitteissa yrityksiä kohtaan esitettäviä vaatimuksia ovat muun muassa valheellisen tiedon leviämisen estäminen sekä suojatoimet myös aikuiskäyttäjiä kohtaan. Säädökset koskevat vain isoja, niin sanottuja VLOP (Very Large Online Platform) -palveluja, eli hyvin suuria verkkosivustoja.