Uusimmat

Firefox 4 myöhästyy jälleen

19.02.2011 12:25 Ville Suvanto

ffMozillan Firefoxin tiedotusasioista vastaava Christian Legnitto on ilmoittanut, ettei pitkään odotetun Firefox 4 -selaimen beeta 12 -versiota tulla todennäköisesti toimittamaan ohjelmistokehittäjille lähipäivien aikana, kuten aiemmin oli tarkoitus. ”Beeta 12:n bugeja ei arvioiden mukaan kyetä korjaamaan lähipäivien aikana. Beetaversio on luvassa, kun olemme vakuuttuneita sen laadusta.”

Käytännössä ilmoitus tarkoittaa samalla sitä, ettei Firefox 4:n virallista julkaisua tulla suurella todennäköisyydellä näkemään kuluvan kuukauden aikana. Mozillan lista käsittää viisi bugia, jotka yrityksen tulisi saada korjattua ennen seuraavaa julkaisua, ja niistä yhden on ilmoitettu olevan kriittinen ja toisen vakava.

Mozillan piti julkaista Firefox 4 -selain alun perin jo viime vuoden marraskuussa, mutta lokakuussa yritys ilmoitti, ettei se pysy aikataulussa ja että julkaisun voidaan odottaa tapahtuvan tämän vuoden alussa. Toistaiseksi ei myöskään ole varmaa, onko beeta 12 viimeinen beetaversio: ”Beeta 12:n on suunniteltu olevan viimeinen beetaversio, mutta saatamme tarvita vielä beeta 13:n, jos beeta 12:sta löydetyt ongelmat vaativat tarkempaa tutkintaa ennen RC-versiota.”, kommentoi Legnitto.

Computerworld, Mozilla delays final Firefox beta