Uusimmat

Formlabsin mukaan uusi 3D-tulostin kilpailee ruiskuvalun kanssa

Kuva: Formlabs

21.04.2024 13:04 Muropaketin toimitus

Formlabs on pitkän linjan yritys 3D-tulostuksen alalla. Heidän meriitteihinsä kuuluu muun muassa stereolitografiatulostuksen tuominen muillekin tahoille kuin teollisuudelle.

Yritys julkisti nyt uuden 3D-tulostimen nimeltään Form 4. Se on nopeampi kuin aikaisempi sukupolvi, ja tulostusvolyymi ja -resoluutio on parantunut 30 prosentilla. Lisäksi Formlabs kertoo heidän tulostimensa kilpailevan tasaveroisesti ruiskuvalutekniikan kanssa.

Formlabsin tuotteita on käytetty erityisesti prototyyppien nopeaan valmistukseen, ja yritys on vallannut markkinoita myös lääketieteen alalla. 3D-tulostuksesta on ollut hyötyä esimerkiksi hammaslääketieteessä.

Formlabs nostaakin esiin hammaslääketieteen sovellutukset. Yrityksen mukaan Form 4:n tulostuslaatu on lähes erottamaton perinteisistä valmistustekniikoista kuten ruiskuvalusta. Formlabsin mukaan Form 4 pystyy tulostamaan 130 hammaskruunua 20 minuutissa.

Form 4 on ennakkotilattavissa hintaan 4499 dollaria (4 227 euroa). Terveydenhuoltoalaan erikoistunut Form 4B on hinnaltaan 6299 dollaria (5919 euroa). Toimitukset alkavat toukokuussa.