Uusimmat

Fujitsulta maailman suorituskykyisin prosessori

14.05.2009 17:04 Ville Suvanto

Fujitsu on ilmoittanut kehittäneensä maailman suorituskykyisimmän prosessorin, joka kykenee jopa 128 miljardiin laskutoimitukseen sekunnissa. Intel ja IBM ovat vuorottain julkistaneet markkinoille suorituskykyisimpiä prosessoreita ja itse asiassa tämä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1999, kun Fujitsu onnistuu kiilaamaan itsensä johtopaikalle.

Fujitsun prosessori kulkee nimellä Venus, se valmistetaan 45 nanometrin prosessilla ja on 2,5 kertaa nopeampi kuin Intelin suorituskykyisin prosessori. Fujitsun prosessori perustuu SPARC-arkkitehtuuriin, tukee DDR3-muisteja, on varustettu integroidulla muistiohjaimella ja L2-välimuisti on jaettu kahdeksan ytimen kesken.

Venus on suunnattu teollisuuskäyttöön ja sitä voidaan soveltaa lääketeollisuuden tarpeisiin, maanjäristysten ennustamiseen tai esimerkiksi rakettimoottoreiden suunnitteluun. Fujitsun mukaan Venusta voidaan kuitenkin käyttää myös työpöytätietokoneissa. On kuitenkin syytä muistaa, että kyseessä ei ole x86-arkkitehtuuriin perustuva prosessori, eikä se näin ollen sovellu pelikoneeseen.

Expreview, Fujitsu Develops World’s Fastest CPU