Uusimmat

Fusion-iolta uusi PCIe-liitäntäinen SSD-asema

05.06.2009 11:33 Ville Suvanto

Uutisoimme maaliskuussa Fusion-ion julkaisemasta ammattikäyttöön suunnatusta IoDrive Duo -korista, jolle yritys lupasi jopa 20 gigatavun suoritustehon sekunnissa. Nyt yritys on ottanut hieman kuluttajaläheisemmän lähestymistavan ja julkaissut E3-tapahtumassa entisen ammattipelaajan Jonathan ”Fatal1ty” Wendelin säestyksellä ioXtreme-SSD-aseman.

Kyseessä on lähinnä pelaajille suunnattu PCI Express x4 -liitäntäinen SSD-asema, jossa on tallennuskapasiteettia 80 gigatavua, NAND-flash-piirit perustuvat MLC-tekniikkaan (Multi-Level Cell) ja vikaantumistaajuudeksi (MTBF, Mean Time Before Failure) on ilmoitettu yli kaksi miljoonaa tuntia. Fusion-ion julkaiseman kaaviokuvan perusteella HDTach-ohjelmalla mitattu purskenopeus yltää yli 600 Mt/s:iin ja keskimääräinen lukunopeus yli 500 Mt/s:iin. Esimerkiksi Intelin X25-E-SSD-asemalla saavutetaan noin 200 Mt/s:n luokan nopeuksia.

Fusion-ion 80 gigatavuinen ioXtreme saapuu myyntiin heinäkuun aikana ja odotetusti sen hinta ei tule olemaan alhainen. Ennakkotietojen perusteella sen suositushinta asettuu 895 dollariin.

Fusion-io, Lehdistötiedote

Muropaketin uusimmat