Uusimmat

Nvidia esitteli Drive Thorin autoille – yksi piiri hallitsee kaiken ohjelmistopohjaisen tekniikan

24.09.2022 08:59 Muropaketin toimitus

Nvidia on tuomassa markkinoille Drive-malliston järjestelmäpiirin nimeltään Thor. Se on autoihin soveltuva järjestelmäpiiri, joka pystyy hoitamaan yksin suuren osan auton ohjelmistopohjaisista toiminnoista.

Nvidia ei ole ensimmäistä kertaa astumassa mukaan autoteollisuuteen. Heillä on jo muun muassa Drive Atlan -järjestelmäpiiri, jonka 2000 teraflopsia laskentatehoa tarjoava Thor korvaa vuonna 2025.

– Jos tarkastelemme nykypäivän autoja, kuljettajan apujärjestelmät, pysäköinti, kuljettajan valvontajärjestelmä, kamerapeilit, digitaalinen mittaristo ja tietoviihdejärjestelmä ovat kaikki erilaisia ​​tietokoneita, jotka on jaettu ympäri ajoneuvoa, Nvidian autoteollisuuden varatoimitusjohtaja Danny Shapiro kuvaili.

– Vuonna 2025 nämä toiminnot eivät ole enää erillisiä tietokoneita. Sen sijaan Drive Thor antaa valmistajille mahdollisuuden yhdistää nämä toiminnot tehokkaasti yhdeksi järjestelmäksi, mikä vähentää järjestelmän kokonaiskustannuksia, Shapiro jatkoi.

Nvidialla on jo useita autoalan asiakkaita, jotka ostavat Drive-piirejä. Niistä tunnetuin on Volvo, joka ilmoitti tammikuussa, että heidän autojensa uudet automatisoidut ajo-ominaisuudet hyödyntävät Nvidian Drive Orionia.

Autonomisten ajoneuvojen toimittaja QCraft puolestaan aloittaa robotaksitoiminnan Kiinassa, ja he käyttävät niin ikään Orionia. Suurin osa Nvidian asiakkaista onkin ainakin vielä kiinalaisia yrityksiä.