Uusimmat

Gigabyten uudet ylikellotusemolevyt esillä

20.02.2011 16:03 Ville Suvanto

Gigabyte on kiusoitellut jo pidemmän aikaa ylikellotus- ja pelikäyttöön suunnitelluilla uusilla emolevyillä, joista kahdesta mallista löytyy nyt tarkkoja kuvia internetistä. Kyseiset mallit ovat G1-Killer Assassin, jonka Gigabyte julkaisi tammikuun alussa CES-tapahtumassa, ja toinen X58A-OC.

G1-Killer Assassin toimitetaan ammuslaatikon näköisessä pakkauksessa ja itse emolevyn värimaailma rakentuu mustasta ja vihreästä. Emolevy perustuu X58-piirisarjaan ja tukee näin ollen LGA 1366 -kantaisia prosessoreita. Äänipuolesta on vastuussa Creativen X-Fi 20K2 -äänipiiri ja lisäksi siitä löytyy Bigfoot Killer E2100 -verkko-ohjainpiiri. PCI Express x16 -liittimiä on neljä kappaletta ja DDR3-muistiliittimiä kuusi kappaletta, ja tuettuina ovat NVIDIA SLI- ja AMD CrossFireX -teknologiat. Prosessorin virransyöttö on 16-vaiheinen ja sitä tukemassa on kaksi kahdeksanpinnistä lisävirtaliitintä.

Southbridgen, northbridgen ja virransyötön komponentteja jäähdytetään siileillä, jotka ovat yhteydessä toisiinsa lämpöputkilla. Northbridgen siilissä näyttäisi olevan viisi lediä ja southbridgen siili on muotoiltu näyttämään kiväärin tankolippaalta.

X58A-OC:n värimaailma mukailee mustaa ja oranssia, ja se perustuu nimensä mukaisesti X58-piirisarjaan. Kuvien perusteella käytössä on neljä PCI Express x16 -liitintä, kuusi muistiliitintä ja reilusti ylikellotusta helpottavia ominaisuuksia. Muistiliittimien vieressä on painikkeita, joilla voidaan ylikellottaa emolevyä, ja alempana on mielenkiintoinen konsepti, joka rakentuu kahden Serial ATA -virtaliittimen varaan. Kyseisillä liittimillä emolevyyn voidaan liittää toinen virtalähde tukemaan ensimmäistä.

LGA 1366 -prosessorikannan ympärillä ei ole suurempia virransyötön komponentteja, sillä se on toteuttu digitaalisesti ja virransaanti on taattu kahdella kahdeksanpinnisellä lisävirtaliittimellä. Northbridgen ja virransyötön komponentteja jäähdytetään yhteisellä siilillä, kun taas southbridgen jäähdyttämisestä on vastuussa erillinen siili.

Expreview, Gigabyte G1-Killer Assassin Gaming Motherboard Previewed

Hardware Canucks, Gigabyte Officially Details New OC Orange Motherboard