Uusimmat

Google Docsin tuki laajeni

19.02.2011 20:36 Ville Suvanto

Google on laajentanut Google Docs -palvelunsa tukemien formaattien valikoimaa 12 standardilla. Mukana on ensimmäistä kertaa tuki pelkästään Applen tietokoneilla käytössä olevan Pages-ohjelman formaatille ja lisäksi Google on laajentanut tukea Adoben Illustrator- ja Photoshop-ohjelmien käyttämillä ohjelmaformaateilla sekä Autodeskin AutoCAD-formaatilla.

12 uuden formaatin joukkoon voidaan lukea myös Microsoftin Excel-taulukkolaskentaohjelman uuden version XLSX-formaatti sekä XML Paper Specification -tiedostot. Google Docs tunnistaa jatkossa myös muun muassa SVG-kuvat sekä PostScript- ja TrueType-fontit.

Google Docs on ilmainen selaimen kautta toimiva palvelu, jossa kuka tahansa pääsee käsiksi muun muassa tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentaohjelmiin. Ohjelma mahdollistaa uusien asiakirjojen luonnin tai esimerkiksi Microsoftin Office-ohjelmistolla jo luotujen tiedostojen avaamisen ja muokkaamisen. Tiedostoja voi myös jakaa rajoitetusti muiden käyttäjien kesken tai julkiseksi kaikkien saataville.

Electronista, Google Docs addes support for Pages, Photoshop, AutoCAD