Uusimmat

Google Nest Wifi Pro -reitittimet myyntiin – Järkihintainen laite tukee nopeaa WiFi 6E -standardia

04.10.2022 16:00 Muropaketin toimitus

Googlnen kuluttajille suunnattu verkkolaitteisto on täydentynyt uudella mesh-verkkoa tukevalla Nest Wifi Pro -mallilla. Se uutta Wifi 6E -standardia, ja se toimii 6 gigahertsin kaistan lisäksi myös vanhemmilla 2,4 ja 5 gigahertsin kaistoilla.

Nest Wifi Pro on WiFi 6E-tuen myötä Googlen nopein langaton mesh-verkkojärjestelmä. Sen yhdistetty nopeus on jopa 4,2 gigabittiä sekunnissa, joten se tarjoaa jopa kaksi kertaa nopeampia yhteyksiä kuin aiempi Wifi 6. Reitittimissä on myös kaksi gigabitin ethernet-liitäntää.

Yksi reitin kattaa yli 120 neliön alan. Lisäkattavuutta saa yhdistämällä useamman Nest Wifi Pro -reitittimen mesh-verkoksi, jolloin se pystyy käyttämään 6 GHz:n taajuusaluetta verkon muodostamiseen. Kolmella reitittimellä voi kattaa jo 320 neliön alan.

Google kertoo tiedotteessaan, että reititin osaa itse korjata tavallisimpia yhteysongelmia. Se voi esimerkiksi kertoa, jos viallisen ethernet-johdon vaihtaminen parantaisi verkon suorituskykyä. Laitteeseen on luvassa myös Matter-tuki, joka mahdollistaa älylaitteiden toiminnan yhdessä verkossa.

Laite tulee Suomessa myyntiin 27.päivä lokakuutta lumenvalkoisessa värissä. Yhden reitittimen hinta Suomessa on 235 euroa, ja kolmen reitittimen pakkaus maksaa 469 euroa.