Uusimmat

Googlelta joukko uusia palveluja

14.05.2006 00:00 Muropaketin toimitus

PCWorld on tehnyt katsauksen Googlen viime viikolla julkaisemiin uusiin palveluihin. Tuttuun Google-tyyliin testi- ja Beta-versiot Co-op-, Notebook-, Google Desktop- ja Trends-palveluista ovat välittömästi ilmaiseksi kokeiltavissa ja käytettävissä. Googlen hakupalvelujen varatoimitusjohtaja Marissa Mayer muistuttaa, että osa palveluista ei ole valmiita heti julkaisunsa jälkeen. Googlen taktiikkana onkin tarjota kuluttajille ilmaisia palveluja, jotka eivät ole aluksi aivan täydellisiä, mutta kehittyvät ajan myötä. Myös Googlen pääjohtaja Sergey Brin myöntää auliisti, että yhtiö julkistaa ehkä liian monia Beta-vaiheessa olevia palveluita, jotka eivät koskaan saavuta päämääriään.

Google Co-op on palvelu, jossa käyttäjät voivat merkitä hyviksi kokemiaan WWW-sivuja eri aloilta. Merkintöjen perusteella Googlen hakukone osaa arvioida hakusanoja sisällöltään parhaiten vastaavia WWW-sivuja. Co-op-haun alta löytyy Google-käyttäjien hyväksi havaitsemia sivuja muun muassa matkailun, terveyden, tietokonepelien, autojen ja valokuvauksen saralta. Toinen hakutuloksiin liittyvä palvelu on Trends, joka paljastaa tietoja hakusanoista. Tiedoista näkee muun muassa hakujen määrän pitkällä aikajaksolla ja hakusanan suosioon liittyviä tapahtumia vuosien varrelta.

Google Notebook -palveluun käyttäjä voi puolestaan merkitä muistiin internetistä löytämiään tekstejä, kuvia ja linkkejä. Henkilökohtaisia merkintöjä voi tehdä ja lukea miltä tahansa internettiin kytketyltä koneelta. Vanhoista palveluista Google Desktop on edennyt nelosversioon, joka lisää tuen pienille miniohjelmille, jotka toimivat Google Desktopin sivupaneelissa.

PCWorld, Highlights From Google’s Press Day