Uusimmat

IBM ja ARM tähtäävät 14 nm:n piireihin

18.01.2011 20:48 Ville Suvanto

armARM on pitkän linjan prosessoriarkkitehtuureita suunnitteleva yritys, joka on ollut kovassa nosteessa varsinkin viime aikoina. ARMin eri arkkitehtuureihin perustuvia prosessoreita on ollut pitkään käytössä muun muassa matkapuhelimissa, mutta varsinkin Cortex-tuoteperheiden prosessoreiden myötä niitä on otettu käyttöön muun muassa minikannettavissa, älypuhelimissa ja viimeisimpää huutoa olevissa taulutietokoneissa.

Nyt IBM on julkaissut lehdistötiedotteen, jossa se ilmoittaa yhteistyösopimuksesta ARMin kanssa 14 nanometrin valmistusprosessia kohtaan. IBM ja ARM ovat työstäneet yhdessä jo aiempia suunnitteluja ja teknologioita 32 ja 28 nanometrin SoC-ratkaisuihin (System on Chip). Yhteistyösopimuksen uskotaan minimoivan riskit ja ongelmat uutta valmistusprosessia kehittäessä.

”ARMin Cortex-prosessoreista on tullut johtava alusta suurelle osaa älypuhelimia ja monille muille mobiililaitteille. Suunnitelmissamme on jatkaa läheistä yhteistyötä ARMin ja tuotantolaitoksiamme käyttävien yhteistyökumppanien kanssa. Tarkoituksemme on kiihdyttää ARMin teknologioiden käyttöönottoa tarjoamalla kehittyneitä ja vähän tehoa kuluttavia puolijohdeteknologioita useisiin erilaisiin laitteisiin.”, kommentoi IBM:n Michael Cadigan.

IBM, Lehdistötiedote