Uusimmat

Intel: 60 miljoonaa tuplaydinprosessoria

14.02.2006 00:00 Muropaketin toimitus

Intel on avoimesti kertonut kunnianhimoisista pyrkimyksistä toimittaa tämän vuoden aikana 60 miljoonaa tuplaydinprosessoria. Tekniikkajohtajan Justin Rattnerin mukaan edellä mainittu 60 miljoonan toimitusmäärä käsittää neljänneksen kaikista Intelin toimittamista prosessoreista. Suunnitelmat tultanevat lisäämään useamman ytimen tekniikan suosiota ja tuplaydinprosessoreiden saatavuutta kuluttajille.

Viime vuonna Intel lupasi toimittaa miljoonia tuplaydinprosessoreita, mutta loppujen lopuksi yrityksellä oli tarjota ainoastaan työpöytäprosessoreita ja vasta loppuvuodesta julkaistiin serverikäyttöön tarkoitetut tuplaydinprosessorit. Tänä vuonna arsenaali on varustettu tehokkaammin ja käsittää tuplaydinprosessoreita niin työpöytä-, serveri- kuin myös mobiilialustoille. Lisäksi luvassa on Conroe-, Merom- ja Woodcrest-koodinimillä tunnetut prosessorit.

Intel uskoo laajemman prosessorivalikoiman ohella toimitusmäärien nousevan uuden valmistustekniikan ansiosta. Viime vuonna prosessorit valmistettiin 90 nanometrin prosessilla ja uusi 65 nanometrin prosessi pienentää piirien kokoa merkittävästi ja lisää kustannustehokkuutta.

X-bit labs, Intel to Ship 60 Million Dual-Core Processors in 2006