Uusimmat

Intel esitteli 3D XPoint -SSD-asemaa käytännön testeissä

29.10.2015 19:53 Petrus Laine

Intel on esitellyt 3D XPoint -muistejaan Oraclen OpenWorld-konferenssissa. 3D XPoint -muistit täyttävät SSD-asemien ja RAM-muistin väliin jäävää aukkoa suorituskyvyn ja hinnan osalta.

Intelin toimitusjohtaja Brian Krzanich ajoi tapahtumassa kaksi eri testiä käyttäen Oraclen X5-2 -1U-räkkipalvelinta. Räkkipalvelin oli varustettu kahdella Haswell-sukupolven Xeon E5 -prosessorilla ja Oraclen versiolla Red Hatin Enterprise Linuxista. Valitettavasti Krzanich ei kertonut tarkempia tietoja ajetuista testeistä.

Ensimmäisessä testeistä Intelin 3D XPoint -muisteihin perustuva NVMe SSD voitti Intelin P3700 NVMe SSD -aseman IOPS-suorituskyvyssä 4,42-kertaisesti ja latensseissa 6,44-kertaisesti.

Toisessa testissä ero kasvoi 3D XPointin hyväksi vielä selvästi: IOPS-suorituskyvyssä 3D XPoint voitti P7300:n 7,13-kertaisesti ja latensseissa 8,11-kertaisesti.

Intel on kertonut tuovansa 3D XPoint -muistit myyntiin SSD-asemissa jossain vaiheessa ensi vuoden aikana. 3D XPoint -muisteihin perustuvien DIMM-muisten saapumisesta markkinoille ei ole vielä tietoa, mutta Intel esitteli tapahtumassa myös sellaisen prototyyppiä.

The Platform, Intel Shows Off 3D XPoint Memory Performance

Muropaketin uusimmat