Uusimmat

Intel investoi seitsemän miljardia dollaria

10.02.2009 21:33 Ville Suvanto

intelIntel on osoittanut, ettei finanssikriisiä tainnuteta jarruttamalla kehitysvauhtia ja vaikka tämä vuosineljännes saattaa olla Intelin ensimmäinen tappiollinen neljännes 22 vuoteen, prosessorijätti on investoinut seitsemän miljardia dollaria. Yrityksen toimitusjohtaja Paul Otellini ilmoitti Intelin investoivan kyseisen summan Yhdysvaltoihin ja tarkoituksena on rakentaa kehittyneitä 32 nanometrin prosessilla valottavia tuotantolaitoksia seuraavan parin vuoden kuluessa.

Tulevat tuotantolaitokset tulevat mitä ilmeisimmin laajentamaan nykyisiä Arizonassa, New Mexicossa ja Oregonissa sijaitsevia laitoksia ja luvassa on 7000 korkeapalkkaista työpaikkaa rautaisen ammattitaidon omaaville työntekijöille. Intelin palkkalistoilla työskentelee Yhdysvalloissa 45 000 henkilöä ja yritys painottaa lehdistötiedotteessaan, että valmistuksesta 75 prosenttia tapahtuu Yhdysvalloissa ja yli 75 prosenttia myynnistä maan rajojen ulkopuolella.

Nykyisten suunnitelmien mukaan Intel julkaisee ensimmäisen 32 nanometrin prosessilla valmistettavan Westmere-koodinimellisen prosessorin tämän vuoden neljännellä neljänneksellä. Tämänpäiväinen julkistus tulee sen suhteen hieman myöhässä ja ilmeisesti 32 nanometrin prosessiin siirtyminen tulee tapahtumaan pidemmällä aikavälillä kuin siirtyminen 45 nanometriin.

Intel, Lehdistötiedote