Uusimmat

Intelin Core i7-8809G -yhdistelmäpiirin suorituskyvystä ensitietoja

06.03.2018 15:56 Muropaketin toimitus

Intelin Core i7-8809G -yhdistelmäpiiriä on vuototietojen perusteella testattu kolmella eri pelillä, Ultra-asetuksilla ja käyttämällä DX12-rajapintaa. Tulokset ovat varsin lupaavia, ottaen huomioon, että kyseessä on yhdistelmäpiiri.

Testeissä käytetyssä Intel Core i7-8809G -piirissä prosessorina on Intelin Kaby Lake -arkkitehtuurin prosessori, joka on testeissä toiminut 4,3 gigahertsin kellotaajuudella. Samalla piirillä olevan Radeon RX Vega M GH -grafiikkapiirin kellotaajuus on 1300 megahertsiä. Selkein ero AMD:n APU-piireihin on grafiikkapiirin yhteydessä oleva HBM2-muisti. Tässä tapauksessa muistin kellotaajuus on ollut 950 megahertsiä. Testikoneena on toiminut Intelin NUC8i7HVK-minitietokone.

Kokoonpanolla on saavutettu Rise of the Tomb Raider -pelissä oletuskellotaajuuksilla parhaimmillaan 52,59 FPS:n ruudunpäivitysnopeus. Vastaavasti The Division -pelissä oletuksena on saavutettu 41,5 FPS:n lukema. Total War: Warhammer 2 -pelissä keskimääräinen ruudunpäivitystahti on oletuksilla 27,3 FPS. Ylikellotuksella tuloksia saatiin nostettua pelistä riippuen muutaman ruudun verran. Testit ovat ajettu Full HD -resoluutiolla käyttäen Ultra-grafiikka-asetuksia.

Tulosten perusteella Intelin yhdistelmäpiirissä on vahvaa potentiaalia. Oletettavasti pientä nostetta saataneen ajurioptimoinnilla. Seuraavaksi voinee jännittää sitä, kuinka Intel hinnoittelee uudet piirit.