Uusimmat

Internet Explorer 9 RC julkaistu

10.02.2011 20:04 Ville Suvanto

ie9Aiempien spekulaatioiden mukaisesti Microsoft on julkaissut tänään Internet Explorer 9 -selaimensa RC- eli Release Candidate-version. RC on kaikkien ladattavissa ilmaiseksi ja se vaatii toimiakseen 32- tai 64-bittisen Windows 7-, Vista- tai Windows Server 2008 -käyttöjärjestelmän.

”Olemme ottaneet tärkeän askeleen eteenpäin IE9:n kehitystyössä. Miljoonien koekäyttäjien ja kehittäjäkumppaneidemme avulla olemme vieneet IE9:n lähemmäs sen lopullista lanseerausta. Koska selaimen rooli ihmisten internetkokemuksessa on niin merkittävä, haluamme laajalla testausohjelmalla varmistaa, että markkinoille saapuva uusi selain täyttää käyttäjien odotukset ja jopa ylittää ne. IE9:n beetaversio on kautta aikojen ladatuin Explorer-esiversio Suomessa, mikä kertoo että olemme onnistuneet työssämme”, kertoo Microsoftin Windows-kuluttajaliiketoiminnan vetäjä Jukka Veräväinen.

Microsoftin mukaan Internet Explorer 9:n RC-versiossa on yli 2000 uudistusta syyskuussa julkistettuun beetaversioon verrattuna ja suorituskykyä edistävien uudistuksen ohella mukana on myös uusia ominaisuuksia muun muassa virrankulutuksen hallintaan ja tietoturvaan. Uutena ominaisuutena RC-versiossa on seurantasuojaus (Tracking Protection Lists), jonka avulla voi rajoittaa selaimen viestintää tiettyjen webbisivustojen kanssa ja näin varmistaa, että käyttäjän tiedot pysyvät yksityisinä.

”Verkkoselailun turvallisuutta parantaa myös ActiveX-Suodatus, jonka avulla voi estää kaikkien sivustojen ActiveX-komponentit ja ottaa ne käyttöön vain luotettavien sivustojen kohdalla. Internet Explorer 9 on lisäksi ensimmäinen selain, joka tarjoaa sisäänrakennetun SmartScreen -tietojenkalastelu- ja haittaohjelmasuojauksen lataustenhallintaan.”, Veräväinen kertoo.

IE9:n merkittävimpiä uusia ominaisuuksia on laskentakuorman siirtäminen prosessorilta grafiikkapiirille rautapohjaisesti kiihdytettävän SVG:n myötä, parannettu JavaScript-suorituskyky sekä grafiikkapiirikiihdytteinen HTML5-tuki. Webbikehittäjille selain tarjoaa mahdollisuuden rakentaa helpommin rikkaita ja mukaansatempaavia sovelluksia ja sivustoja. Selain tukee suoraa näytönohjainkiihdytystä ja on entistä yhteensopivampi esimerkiksi uusien HTML5- ja CSS3 SVG -kuvauskielien kanssa. Luvassa on myös uudistuksia käyttöliittymään.

Microsoft Internet Explorer 9 -tuotesivut