Uusimmat

Jäähdytysjätti tietomurron kohteena – asiakastietoja päätynyt vääriin käsiin

Kuva: @ Pixabay

31.05.2024 22:48 MUROPAKETIN TOIMITUS

Muun muassa tietokoneiden jäähdytystuotteita valmistava Cooler Master vahvisti, että se on joutunut kyberhyökkäyksen kohteeksi.

Cooler Master vahvisti niin ikään, että asiakastietoja päätyi rikollisten käsiin. BleepingComputerin mukaan hyökkääjä hakkeroi yrityksen Fanzone-sivuston 18. toukokuuta, ja latasi itselleen siihen liittyneet tietokannat.

Fanzone-sivustoa käytetään muun muassa takuuasioihin, palautuspalveluihin ja tukipyyntöjen avaamiseen. Palvelun käyttämiseksi asiakkaan tulee lisätä sinne monia henkilökohtaisia tietoja, joihin kuuluu ainakin nimi, sähköpostiosoite, osoite, puhelinnumero ja syntymäaika.

Hyökkääjä on väittänyt saaneensa haltuun 103 gigatavua dataa. Siihen kuuluu 500 000 asiakkaan tiedot, ja hyökkääjä on jakanut datasta näytteitä väitteidensä tueksi. Hyökkääjä on uhannut myydä tiedot kyberrikollisten suosimilla keskustelupalstoilla.

Cooler Master kertoi ilmoittavansa tapauksesta kaikille asiakkailleen. Lisäksi he aikovat antaa neuvoja jatkotoimenpiteitä varten ja työskennellä tietoturva-asiantuntijoiden kanssa tietomurtojen välttämiseksi jatkossa.

Cooler Masterin Fanzone -palveluita käyttäneiden kannattaa olla tarkkana ainakin kohdennettujen tietojenkalasteluviestien suhteen.

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat