Uusimmat

JEDEC hyväksyi GDDR5X-muististandardin

22.01.2016 16:29 Petrus Laine

20160122gddr5x

JEDEC on päässyt vauhtiin uusien muististandardien hyväksynnässä. Viime viikolla järjestö päivitti HBM-standardia toisen sukupolven HBM-muisteilla, ja nyt vuorossa on GDDR5X-muistien standardointi.

Micronin kehittämä GDDR5X perustuu vahvasti GDDR5-muisteihin, mutta 32:sta 64 tavuun tuplatun prefetchin ansiosta muistit tulevat tarjoamaan huomattavasti aiempaa korkeampaa muistikaistaa.. Micronin alkuperäissuunnitelmien mukaan GDDR5X tulee aluksi tarjoamaan muistikaistaa 10 – 12 Gb/s ja voisi skaalautua aina 16 Gb/s asti. GDDR5X muistit eivät hätyyttele vielä HBM:n tarjoamia muistikaistoja, mutta niiden eduksi voidaan laskea mahdollisuus käyttää samoilla muistiohjaimilla myös hitaampia ja edullisempia GDDR5-muisteja.

Toistaiseksi ei ole varmaa, tulevatko näytönohjainvalmistajat käyttämään GDDR5X-muisteja seuraavan sukupolven näytönohjaimissaan. AMD on maininnut Polaris-arkkitehtuurin tukevan sekä GDDR5- että HBM-muisteja, mutta ei ole maininnut GDDR5X:ää. Vastaavasti NVIDIA on varmistanut Pascal-näytönohjainten tukevan HBM-muisteja, muttei ole puhunut mitään GDDR5- tai GDDR5X-tuesta, vaikka ainakin GDDR5-tukea voidaan pitää varmana edullisemman pään näytönohjaimissa.

SweClockers, JEDEC approves the memory type GDDR5X (Google Translate)

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat