Uusimmat

JEDEC viimeisteli FB-DIMM-määritykset

11.05.2006 00:00 Muropaketin toimitus

JEDEC-komitea on ilmoittanut, että se on lyönyt lukkoon FB-DIMM-tekniikan (Fully Buffered Dual In-line Memory Module) määritykset ja uuden muistiarkkitehtuurin on tarkoitus tuoda lisää toimintavarmuutta, enemmän kaistanleveyttä, kehitetyn skaalautuvuuden ja mahdollisuuden suurempaan muistimäärään muistikanavaa kohti.

”FB-DIMM edustaa tärkeää uutta muistiarkkitehtuuria, jonka JEDEC on tarkoin arvioinut ja hyväksynyt. Mahdollisuudella tarjota vähintään nelinkertaisen muistimäärän ja huomattavasti enemmän kaistanleveyttä rekisteröityihin DIMM-muisteihin verrattuna, FB-DIMM-muistit kykenevät pitämään muistit ajan tasalla alustan vaatimusten kanssa. Ongelmakohtiin voidaan lukea mm. nopeutuneet prosessorit yrityskäytössä.”, kertoi JEDEC:n hallituksen puheenjohtaja Mian Quddus Samsung Semiconductorilta.

Intelin uusimmat serveri- ja työasema-alustat tukevat jo FB-DIMM-muisteja, kun taas AMD:n uskotaan tukevan uutta muistiarkkitehtuuria tulevien Opteron-prosessoreiden myötä. Tulevaisuudessa FB-DIMM-muistit skaalautuvat korkeimpiin kellotaajuuksiin DDR3:n myötä, joita nyt standardoidaan JEDEC:n toimesta.

X-bit labs, JEDEC Adopts FB-DIMM Final Specifications